• Home
  • Horoscop
  • 2024, an bisect. Ce NU e bine să faci, conform superstițiilor

2024, an bisect. Ce NU e bine să faci, conform superstițiilor

Superstițiile de care trebuie să ții cont în anul care vine
Anul 2024 bate la ușă, iar noi îți vom spune că acest an este unul bisect. Iată ce nu este bine să faci în acest an, potrivit superstițiilor vechi!

2024 este an bisect, iar 29 februarie pică într-o zi de joi
2024 este an bisect, iar 29 februarie pică într-o zi de joi. Luna februarie a acestui an va avea o zi în plus.

Introducerea unei zile suplimentare la fiecare patru ani contribuie la alinierea calendarului nostru cu anotimpurile astronomice. Acest lucru se datorează faptului că anul calendaristic gregorian, care are 365 de zile, și anul orbital al Pământului în jurul Soarelui, cu o durată aproximativă de 365,25 de zile, nu coincid în totalitate în ceea ce privește durata.

Nu e bine să te căsătorești în an bisect
În trecut, oamenii spuneau că nunțile în anii bisecți aduc ghinion sau sunt asociate cu eșecurile căsătoriilor. Deși se crede acest lucru, aceasta este doar o superstiție, iar mulți nu cred în ea. De asemenea, se știe și că nici divorțurile nu sunt benefice în an bisect.

Ce se spune despre cei născuți pe 29 februarie

Persoanele născute pe 29 februarie reprezintă cea mai mică categorie de nașteri într-un an. În plus, se numără anii în funcție de aniversările zilelor de naștere, iar cei născuți în această zi rară par să îmbine tinerețea cu o perspectivă aparte asupra vieții.

Conform astrologilor, cei născuți pe 29 februarie emană mereu o energie tânără, fiind asemănați cu o pisică ce are nouă vieți. Aceștia par a se sustrage adesea de la pericole și provocări, demonstrând o reziliență notabilă.

Oamenii născuți în această zi deosebită își marchează existența prin fapte care confirmă, într-o mare măsură, caracterul lor unic, oferit de data de naștere neobișnuită.

Alte superstiții despre anul bisect
Există și alte superstiții despre anul bisect. Sunt povești care sugerează faptul că anii bisecți ar fi asociați cu schimbări bruște sau evenimente neașteptate. Această superstiție provine din faptul că ziua în plus din luna februarie poate crea o senzație de deviere de la normă.

De altfel, unii oameni cred că anii bisecți pot fi mai dificili sau mai puțin norocoși decât cei obișnuiți.


Distribuie