• Home
  • Sănătate
  • 5 semne care te anunţa că nu bei suficientă apă! Nu le ignoră

5 semne care te anunţa că nu bei suficientă apă! Nu le ignoră

Cu scopul de a supraviețui, avem nevoie obligatorie de apă. Fără apă, nimeni nu poate trăi. Apa vă ajută, de asemenea, să vă mențineți funcționarea internă a corpului.

De asemenea, consumul de apă suficientă vă va menține corpul solid, având în vedere faptul că apa ajută la modificarea temperaturii corpului și, astfel, îmbunătățește gândirea. Apa contribuie în plus la eliminarea toxinelor din corpul dumneavoastră și o face cel mai important lichid din corp.

În orice caz, una dintre cele mai importante proprietăți ale apei este că apa este un reactant uluitor. Aceasta ajuta o serie substanțe care se dezvolta cu ajutorul apei. După ce ați citit cea mai mare parte a acestui articol, vă puteți gândi că consumul insuficient de apă poate provoca multe boli şi dureri.

Trebuie să înţelegi că sucul, ceaiul, băuturile cu cofeină și espresso nu se iau în considerare că lichide ale corpului. De asemenea, trebuie să vă dați seama că băuturile cu cafeină și espresso sunt bogate în cofeină, iar cofeina poate usca corpul.

Corpul tău te informează în mod regulat când are nevoie de apă. Cu toate acestea, în acest articol, vă vom oferi câteva sugestii pe care corpul vostru vi le trimite atunci când nu sunteți suficient de hidratat.

1. Recurența urinară

Un om normal urinează de aproximativ 6 până la 7 ori pe zi.

Acest număr este distinctiv la fiecare individ, având în vedere faptul că nu toată lumea bea o măsură similară a apei. Pentru persoanele care urinează sub 2-3 ori în fiecare zi sau care nu au urinat în câteva ore, trebuie să începeți să beţi mai multă apă.

De-a lungul acestor sfaturi veţi învăţat când corpul vostru vă anunţa că nu conumați suficientă apă. Dacă nu beţi suficient de mult apă, puteți creşte riscul de numeroase boli ale rinichilor.

Acest lucru se întâmplă deoarece rinichii dumneavoastră nu vor avea capacitatea de a curăţa contaminările din corpul tău.

În consecință, în cazul în care vreți că corpul dumneavoastră să funcționeze corect, trebuie să beți o cantitate suficientă de apă în fiecare zi.

2. Piele uscată

2. Piele uscată

Cu un scop specific, pentru a fi spumos și neted, pielea are nevoie de apă. În plus, pentru a rămâne moale, pielea trebuie hidratată în mod constant. Dacă vă hidratați corect, pielea dumneavoastră nu va fi uscată și va fi delicată la atingere. Unul din motivele pentru care aveți pielea uscată este că corpul dumneavoastră nu este suficient de hidratat.

Un alt semn că organismul are nevoie de apă este punctul în care pielea ta este uscată chiar și în urma aplicării cremelor hidratante. În consecință, din cauză că corpul dumneavoastră trebuie să rămână hidratat, ar trebui să beți câteva pahare de apă în fiecare oră.

Deci pielea ta va fi moale și incredibil de delicată și netedă.

3. Durerile de cap

Probabil nu ştiai acest lucru dar, numeroase dureri de cap se întâmplă din cauza lipsei de hidratare.

Migrenă din cauza lipsei de hidratare este oarecum unică în ceea ce priveşte durerile normale de cap.

Vă puteţi întânli cu durerea de cap, deoarece acest tip de migrena devine cea mai întânlită o dată cu înaintarea în vârstă. Acest lucru se simte atunci când încercaţi să vă aplecați pentru a ridica ceva, alergat sau urcat şi coborât pe scări, durerea și amețeala se intensifică.

Dacă vă confruntaţi cu acest tip de durere de cap, ea arată faptul că organismul dumneavoastră are nevoie de apă. În general, acest tip de durere de cap apare atunci când tu nu ai băut suficiente lichide sau au transpirat foarte mult. Ulterior, când te simţi acest tip de durere de cap, ar trebui să bei mai multe lichide urgent.

Chiar dacă aşa îți vei aminti să bei lichide, treptat acest obicei va fi şi pur şi simplu.

4. Gura uscată (xerostomie)

Încercați să reduceți obiceiul de a scuipa dacă aveți gura uscată. În cazul în care aveţi mereu gura uscată, atât gâtul cât şi gura pot fi afectate.

Senzaţia de gura uscată este adesea cauzată de lipsa apei în corpul dumneavoastră.

În orice caz, dacă luați multe medicamente, şi ele pot provoca, de asemenea, producerea de scuipat.

Dacă aveţi mereu gură uscată, bine ar fi să aveți o sticlă de apă la dumneavoastră.

5. Culoarea urinei

Schimbarea culorii urinei poate fi o indicaţie de remarcat în lipsa hidratării.

Culoarea transparenta indică faptul că sunteți suficient de hidratat.

Dacă veți avea o perioadă lungă în care nu ați băut apă, veți observa cum culoarea urinei se va schimba.

Dacă culoarea urinei tale este pre portocaliu, trebuie să bei urgent apă.

Fiecare nuanţă de la transparent la portocaliu vă arată cât de bine sunteți hidratat.

Aceste reacții adverse sunt:

-Infecții ale tractului urinar

-Dizenterie / Anxietate

-Colesterolul crescut

-Blocaj sau umflare a inimii


Distribuie