• Home
  • Actualitate
  • 7 din 10 șoferi greșesc. Ce indică, de fapt, semnul din imagine. Răspunsul în primul comentariu

7 din 10 șoferi greșesc. Ce indică, de fapt, semnul din imagine. Răspunsul în primul comentariu

În Codul rutier, există diverse tipuri de semne de circulație, inclusiv indicatoare de avertizare. Unul dintre aceste indicatoare este “Drum îngustat pe ambele părți”, care are rolul de a atenționa șoferul că urmează să intre pe un drum îngust și că trebuie să reducă viteza și să fie atent la ceilalți participanți la trafic. Este recomandat ca șoferii să-și verifice traseul înainte de a pleca de acasă și să aleagă cel mai sigur traseu până la destinație.

Potrivit publicațiilor de specialitate, indicatorul “Drum îngustat pe ambele părți” se amplasează la o distanță de aproximativ 100-200 de metri de locul în care drumul începe să se îngusteze pe ambele părți, cu cel puțin jumătate de metru. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto ar trebui să reducă viteză și să evite efectuarea de manevre de oprire, staționare, mers înapoi sau întoarcere. Depășirea este permisă în această situație.

Lista semnelor de circulație de avertizare

În categoria semnelor de circulație de avertizare intră o varietate de indicații, cum ar fi curbă la dreapta, curbă dublă, coborâre periculoasă, urcare cu înclinare mare, curbă deosebit de periculoasă, acostament periculos, drum aglomerat, tunel, pod mobil, ieșire spre un chei sau mal abrupt, drum cu denivelări, drum lunecos, căderi de pietre, presemnalizare trecere pietoni, copii, bicicliști, animale, lucrări, semafoare, vânt lateral și multe altele.

Aceste semne de avertizare sunt menite să informeze șoferii cu privire la posibilele pericole sau restricții care pot apărea pe drum. Respectarea acestor semne este esențială pentru a asigura siguranța în trafic și pentru a preveni accidentele rutiere.

Siguranța pe drum: atenție și responsabilitate

Drumurile înguste reprezintă un pericol pentru șoferi și pentru ceilalți participanți la trafic, deoarece spațiul de manevră și vizibilitatea sunt reduse. De aceea, este important ca șoferii să fie atenți și responsabili în aceste zone, să reducă viteza și să acorde prioritate celorlalți participanți la trafic.

Pe lângă respectarea semnelor de circulație, este recomandat ca șoferii să-și ajusteze comportamentul în funcție de condițiile de drum și să fie pregătiți să reacționeze în mod adecvat în situații de urgență. O conduita defensivă și responsabilă poate contribui semnificativ la prevenirea accidentelor rutiere și la asigurarea siguranței tuturor participanților la trafic.

În concluzie, semnele de avertizare din Codul rutier sunt esențiale pentru asigurarea siguranței în trafic. Drumurile înguste reprezintă un pericol, iar respectarea semnelor și a regulilor de circulație este vitală pentru a preveni accidentele rutiere. Siguranța pe drum depinde de atitudinea și comportamentul responsabil al fiecărui șofer.


Distribuie