• Home
  • Actualitate
  • Actrița Carmen Tănase și Medeea Marinescu, profund marcate de trecerea în neființă a celebrei Valeria Seciu

Actrița Carmen Tănase și Medeea Marinescu, profund marcate de trecerea în neființă a celebrei Valeria Seciu

Într-o dezvăluire sinceră, Carmen Tănase a împărtășit profunda sa tristețe la vestea morții celebrei actrițe Valeria Seciu. Deși nu au colaborat vreodată pe scenă, Carmen Tănase a subliniat rolul crucial al lui Seciu în propria sa carieră artistică.

Carmen Tănase a mărturisit că Valeria Seciu a fost un adevărat far pentru ea, un model de urmat în lumea teatrului. „Nu am avut onoarea să joc alături de ea, dar am admirat-o mereu de la distanță. Pentru mine, Valeria Seciu a fost un far în cariera mea, o actriță de o statură uriașă!

Este o pierdere imensă pentru teatrul românesc. Stilul ei feminin și inocent era de o rară frumusețe. Când o vedeam pe holurile teatrului, nu îndrăzneam să-i spun decât. Aveți un loc special în inima mea, doamnă Seciu,” a dezvăluit Carmen Tănase într-un interviu acordat click.ro.

Nu doar Carmen Tănase a fost profund afectată de dispariția lui Valeria Seciu, ci și actrița Medeea Marinescu, care a subliniat importanța studierii operei sale pentru viitoarele generații de actori. „Astăzi am aflat că Valeria Seciu a devenit o stea pe cer. O artistă uriașă.

Vă îndemn să explorați filmele, piesele de teatru și spectacolele de poezie ale acestei remarcabile actrițe. În copilărie, am fost fascinată de ea în timp ce filma Ion, blestemul pământului. Arta ei ar trebui să fie studiată în sălile de curs ale școlilor de actorie.

Talentul său inegalabil nu poate fi imitat, dar moștenirea sa artistică este o comoară care merită descoperită. Dumnezeu să o odihnească,” a transmis Medeea Marinescu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În vârstă de 83 de ani, Valeria Seciu a părăsit această lume, lăsând în urmă o moștenire artistică remarcabilă în teatru, film, radio și televiziune. Vestea morții sale a adus un val de tristețe în lumea artistică românească.


Distribuie