• Home
  • Actualitate
  • Actrița Nataşa Raab a murit la 70 de ani. „Coana Chiva” se lupta de ani buni cu o boală cumplită

Actrița Nataşa Raab a murit la 70 de ani. „Coana Chiva” se lupta de ani buni cu o boală cumplită

Cunoscuta actriță Nataşa Raab a murit luni, 23 octombrie, la vârsta de 70 de ani. Anunţul a fost publicat pe site-ul Radio România Cultural.

Cunoscută dintr-o reclamă ca și Coana Chiva, actrița a apărut ani întregi pe televizoarele românilor, iar replica „Prea bun, prea ca la ţară” a făcut-o celebră. Actrița Natașa Raab s-a născut în localitatea Huedin, din județul Cluj, la 15 iulie 1953.

Diagnosticată cu Parkinson

Nataşa Raab a realizat multe roluri de-a lungul carierei, atât pentru serialele TV – precum „Lumini şi umbre” (1981-1982), „La urgenţă” (2006), „Inimă de ţigan” (2007) sau „Regina” (2008), cât şi în filme – precum „Amen” (2002), „Păcală se întoarce” (2006), „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011, care i-a adus şi o nominalizare pentru Cea mai bună actriţă în rol principal la Premiile Gopo) sau „Poziţia copilului” (2013).

A jucat în mai multe filme, fiind nominalizată la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal, ca urmare a interpretării rolului principal din filmul „Din dragoste cu cele mai bune intenții” (2011).

În anul 2020, actrița a fost diagnosticată cu o boală gravă, și anume Parkinson atipic. Tot atunci, a decis să se retragă de pe micile ecrane și să se axeze pe propria sănătate.


Distribuie