• Home
  • Meteo
  • Alertă în România! Un ciclon ajunge în țara noastră. Urmează ninsori și lapoviță în majoritatea județelor

Alertă în România! Un ciclon ajunge în țara noastră. Urmează ninsori și lapoviță în majoritatea județelor

Este alertă în România! Vremea se schimbă radical, după ce un ciclon va ajunge deasupra țării noastre. Meteotologii au emis un avertisment pentru majoritatea zonelor din țară. Urmează zile cu ninsori, lapoviță și vreme severă. Iată despre ce județe este vorba.

A fost o toamnă cu temperaturi mari în cea mai mare parte a zonelor din țară, iar sfârșitul acestui anotimp se anunță la fel. Însă, cu mici excepții, când temperaturile vor scădea radical în cea mai mare parte a țării.

Urmează vreme severă, după ce in ciclon violent va ajunge deasupra țării noastre. După ce a făcut ravagii în alte zone ale Europei, a venit momentul să ajungă în România.

Românii așteaptă cu nerăbdare ninsorile și zăpada. Vestea bună este că iarna ar putea să își facă simțită prezența în România mai devreme decât s-ar fi crezut.

Începând din data de 8 noiembrie, ciclonul violent va face ravagii în țara noastră. După o perioadă de soare și căldură, urmează furtuna, ploile torențiale, ninsorile și lapovița.

Ciclonul ajunge în nordul României, unde temperaturile vor scădea pe neașteptate. De asemenea, vor fi ploi torențiale, iar la cele mai înalte altitudini vor fi ploi mixte.

Nu sunt excluse nici ninsorile. Acest fenomen începe din vestul țării și va acoperi cea mai mare parte a țării. Acesta va afecta și zona de sud a țării.

”O masă de aer rece va pătrunde dinspre nord-vest odată cu ploile, iar temperaturile vor scădea destul de puternic față de zilele anterioare. Dacă miercuri se vor atinge încă 18 – 22 de grade în unele zone, joi maximele nu vor depăși 12 – 16 grade”, conform meteoradar.ro.

Un Vortex Polar ajunge în România

Urmează o iarnă cu multe ninsori și zăpadă în România. Un Vortex Polar ajunge în țara noastră în acest an, iar teperaturile vor scădea semnificativ. Vremea se răcește de la jumătatea acestei luni, iar din decembrie românii au șanse să simtă iarna pe pielea lor.

Vortexul Polar va face ca vremea să se răcească brusc. De asemenea, se anunță și un Crăciun cu zăpadă și ninsori. Acestea își vor face apariția mai ales în zone de munte precum Poiana Brașov, dar sunt șanse să ningă și în zonele nordice din țară.


Distribuie