• Home
  • Actualitate
  • Alimentul minune pe care Dorel Vișan îl consumă în fiecare zi. Este perfect pentru cei cu glicemia ridicată. : ”La fiecare masă”

Alimentul minune pe care Dorel Vișan îl consumă în fiecare zi. Este perfect pentru cei cu glicemia ridicată. : ”La fiecare masă”

Dorel Vișan (n. 25 iunie 1937, Tăușeni, Bonțida, Cluj, România) este un actor, director al Teatrului „Lucian Blaga” din Cluj și poet român.

A interpretat peste 40 de roluri în teatru, în cea mai variată gamă, de la Molière la Shakespeare, de la Marivaux la Büchner, iar în film a avut peste 50 de roluri în producții românești și internaționale.

Dorel Vișan, un actor de renume și o personalitate marcantă în lumea artistică românească, la venerabila vârstă de 86 de ani, a împărtășit într-un podcast recent unele dintre secretele sale legate de regimul alimentar și obiceiurile sănătoase de viață.

Faimosul actor a dezvăluit cum anumite alegeri alimentare l-au ajutat să-și mențină sănătatea și să se bucure de o viață activă și împlinită.

Obiceiuri Alimentare și Beneficiile Consumului de Ceapă:

Dorel Vișan pune un accent deosebit pe alimentația sa zilnică, având în vedere importanța acesteia pentru menținerea unei sănătăți bune.

Unul dintre alimentele la care actorul nu renunță este ceapa, pe care o include în dieta sa la fiecare masă. El susține că ceapa are proprietăți remarcabile în controlul glicemiei, fiind un aliat de nădejde pentru persoanele care se confruntă cu glicemia ridicată.

Pentru a beneficia la maximum de proprietățile cepei, Dorel Vișan recomandă consumul acesteia de trei ori pe zi, la fiecare masă.

Actorul menționează că mirosul specific al cepei poate fi neutralizat cu ajutorul pătrunjelului, o soluție simplă și eficientă pentru a incorpora ceapa în dieta zilnică fără neplăceri.

Ceapa și Sănătatea Pancreasului:

Dorel Vișan evidențiază faptul că ceapa conține anumite substanțe care pot revigora celulele pancreatice, oferind astfel o posibilă explicație pentru efectele sale benefice asupra glicemiei. Actorul, care se ocupă de sănătatea sa de peste două decenii, a dezvăluit că a inclus în rutina sa și prepararea de sirop de ceapă, remarcând că în toți acești ani nu a suferit de răceli, un testament al eficacității abordării sale.

Pentru a avea glicemia normală, actorul Dorel Vișan are grijă la produsele pe care le mănâncă. „Mănânc foarte multă ceapă, ceapa scade glicemia. Cei care au glicemia ridicată, dacă mănâncă ceapă sub orice formă… de exemplu într-o săptămână trebuie să mănânce ceapă de trei ori pe zi, la fiecare masă este foarte bine pentru sănătate. Ceapa este mai acceptabilă și dacă mănânci după (ce mănânci ceapă – n.r) o frunză de pătrunjel… dispare mirosul ei. În ceapă este o substanță care revigorează celulele pancreatice… asta poate fi explicația. Eu mă ocup de 25 de ani cu asta, fac și sirop de ceapă, iar în toți anii ăștia nu am fost niciodată răcit”, a spus actorul, în cadrul podcastului moderat de Adina Alberts.

Autosuficiența și Cultivarea Alimentelor:

O altă practică adoptată de Dorel Vișan este autosuficiența alimentară. Actorul, care locuiește la țară, își cultivă propria hrană, punând un mare accent pe calitatea și puritatea alimentelor pe care le consumă. Acest mod de viață îi permite nu doar să se bucure de alimente proaspete și sănătoase, dar și să fie în armonie cu natura.

Evitarea Alimentelor Procesate:

Dorel Vișan subliniază importanța eliminării alimentelor procesate și pline de aditivi din dieta zilnică. Chiar dacă nu toți oamenii au posibilitatea de a-și cultiva propriile legume, actorul încurajează evitarea alimentelor procesate și alegerea unor produse cât mai naturale și nealterate.

În concluzie, Dorel Vișan, prin exemplul său personal, inspiră și îndeamnă la un mod de viață sănătos și conștient. Prin includerea regulată a cepei în alimentație, cultivarea propriilor alimente și evitarea celor procesate, actorul demonstrează că o alimentație echilibrată și atenția acordată calității alimentelor sunt esențiale pentru menținerea sănătății și a vitalității, chiar și la o vârstă înaintată.


Distribuie