• Home
  • Sănătate
  • Arpacasul – secretul pentru un corp tânăr și frumos

Arpacasul – secretul pentru un corp tânăr și frumos

Arpacașul, cereală subestimată care îmbunătățește rezervele de colagen și ajută la menținerea pielii tinere și frumoase. Descoperă cum să-l incluzi în alimentație și ce beneficii aduce.

Arpacașul, o cereală bogată în lizină și vitamine

Dacă ești în căutarea unui aliment care să îți asigure un aport suficient de colagen, atunci arpacașul poate fi soluția. Această cereală este bogată în lizină, aminoacid esențial care ajută la sinteza colagenului, substanță vitală pentru sănătatea pielii, părului și unghiilor. În plus, arpacașul conține vitaminele A, PP, E și B, esențiale pentru menținerea organismului în formă.

Deși arpacașul este un aliment folosit frecvent în multe țări din lume, în România este subestimat. Însă acesta poate fi inclus cu ușurință în dieta zilnică, cu ajutorul unei rețete simple.

Cum să prepari terciul frumuseții

Pentru a beneficia de proprietățile arpacașului, poți prepara o băutură delicioasă și sănătoasă, numită terciul frumuseții. Iată de ce ai nevoie și cum să prepari această băutură miracol:

*un pahar de arpacaș din orz
*un litru de apă
*2 litri de lapte

Acoperă arpacașul cu apă și lasă-l să se înmoaie peste noapte.

Spală arpacașul și acoperă-l cu lapte călduț.
Aduce terciul la punctul de fierbere, apoi acoperă-l cu un capac și fierbe-l pe baie-marie timp de 3 ore.

Terciul va avea o textură lăptoasă și un gust plăcut, chiar și fără adaos de zahăr sau arome. După ce te obișnuiești cu gustul, terciul va deveni ca un desert sănătos pentru tine.

Beneficiile arpacașului asupra pielii și organismului

Consumul regulat de arpacaș și terciul frumuseții preparat din el poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate și frumusețe. Iată câteva dintre acestea:

*contribuie la menținerea elasticității pielii și previne formarea ridurilor, datorită *conținutului mare de lizină
*îmbunătățește starea părului și unghiilor, datorită colagenului
*conține vitaminele esențiale pentru menținerea organismului în formă
*previne anemia, datorită conținutului de fier și acid folic

Arpacașul este o cereală subestimată, dar cu beneficii importante pentru sănătate și frumusețe. Consumul regulat de terciul frumuseții preparat din arpacaș poate ajuta la menținerea pielii tinere și frumoase, la îmbunătățirea stării părului și unghiilor și la prevenirea anemiei. Încearcă această rețetă simplă și savurează gustul delicios și sănătos al arpacașului.


Distribuie