BĂUTURĂ DIN CEAPĂ ȘI FRUNZE DE DAFIN

BĂUTURĂ DIN CEAPĂ ȘI FRUNZE DE DAFIN: Aruncă mucusul din plămâni, tratează infecțiile urinare, previne demența

INGREDIENTE NECESARE:

2 cepe mici sau una mai mare și 2 foi de dafin, 200 ml apă. Procedură: Spală bine ceapa și curăț-o de coajă și impurități (nu trebuie să îndepărtezi coaja uscată, deoarece și ea are proprietăți vindecătoare).

Taie ceapa în bucăți mici și pune-o în apă clocotită împreună cu cele două foi de dafin. Fierbe-le timp de cel mult 10 minute. Lasă ceaiul să se răcească complet, apoi strecoară-l. Dacă dorești, poți să îl îndulcești cu miere.

Această combinație are proprietăți vindecătoare puternice. În primul rând, ceapa conține un pigment foarte important numit quercetin, care se găsește și în alte alimente, dar cercetările au arătat că este mult mai bine absorbit în organism când este obținut din acest legumă verde.

Un alt ingredient meritoriu care îi conferă proprietăți vindecătoare cepei este cromul, un mineral care ajută celulele să răspundă la insulină, adică această legumă este bună și pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Acest amestec este, în primul rând, excelent pentru sănătatea plămânilor noștri, care s-a dovedit a fi unul dintre remediile naturale mai bune când vine vorba de o tuse puternică.

De asemenea, are și o puternică acțiune antibacteriană și ajută la ușurarea tusei, bronșitei și la curățarea plămânilor. Așa cum am menționat mai devreme, cromul din ceapă este bun și pentru reglarea nivelului de zahăr, deci este benefic pentru cei cu niveluri ridicate de zahăr.

Conform unor cercetări, cromul din ceapă afectează scăderea zahărului din sânge, dar și nivelul total al colesterolului și trigliceridelor, și contribuie la creșterea colesterolului „bun”.

Această băutură ajută, de asemenea, în caz de hipertensiune arterială, reducând-o și readucând-o la niveluri normale fără efecte secundare nedorite. De fapt, această băutură este bine cunoscută pentru această proprietate, deoarece acționează ca un dilatator (relaxează vasele de sânge) și îmbunătățește astfel fluxul de sânge.

După cum am menționat deja, cromul are proprietăți antioxidante puternice, deci joacă un rol important în prevenirea oxidării moleculelor de colesterol. De fapt, acele molecule de colesterol oxidat sunt cele care se lipesc de pereții arterelor și formează plăcile aterosclerotice care le înfundă.

Așa cum știți cu toții, ceapa este bogată în sulf, care, pe lângă faptul că ajută la reducerea tensiunii arteriale și previne bolile cardiovasculare, are, de asemenea, un efect preventiv pentru prevenirea cancerului. De asemenea, această băutură ajută la tratarea anemiei și ajută la ameliorarea durerilor de stomac.

Această băutură vă poate ajuta și dacă aveți probleme urinare. Dacă simțiți o „arsură” în timpul urinării, acesta este un semn că aveți bacterii în urină.

Cu proprietatea sa antibacteriană, băutura din ceapă și foi de dafin vă poate ajuta să ameliorați astfel de afecțiuni. De asemenea, ajută în următoarele situații: astm, insomnie, igiena orală, demență…

Oamenii de știință japonezi au descoperit că sulfatul din ceapă are un efect benefic asupra funcționării creierului nostru. Prin urmare, ceaiul din ceapă stimulează funcțiile creierului, încetinește îmbătrânirea acestuia și îmbunătățește memoria.


Distribuie