• Home
  • Actualitate
  • Blestemul Natașei Raab: familia ei a fost urmărită de cancer. Soțul, fratele și ea s-au luptat cu boala cruntă

Blestemul Natașei Raab: familia ei a fost urmărită de cancer. Soțul, fratele și ea s-au luptat cu boala cruntă

Natașa Raab nu mai este printre noi, dar povestea ei continuă să impresioneze o mulțime de oameni. Inegalabila actriță a avut o viață complicată, marcată de drame pe care mulți nu le pot depăși cu zâmbetul pe buze, așa cum a făcut-o ea. S-ar putea spune că familia sa a fost urmărită de un blestem, căci nu doar ea, ci și soțul și fratele ei s-au luptat cu nemilosul cancer.

Actrița a avut cancer de col uterin, soțul ei a fost diagnosticat cu cancer de vezică urinară, iar fratele a aflat la 53 de ani că are cancer de pancreas. Cele trei lovituri grele au făcut-o să strige disperată după ajutor de fiecare dată, mai ales când fratele ei iubit era în pericol să își piardă viața, la fel cum s-a întâmplat și cu soțul ei pe care l-a divinizat.

Ajunsă la capătul puterilor, „Coana Chiva” din celebrele reclame pe care le făcea la un anumit brand de lactate a cerut sprijinul prietenilor din mediul online. Iată ce mesaj scria pe Facebook, în speranța că oamenii cu suflet mare vor deveni îngeri păzitori pentru ea și familia sa:

„Vă implor ajutați-mă, fratele meu are doar 53 de ani și i-au găsit cancer de pancreas, în urma unui icter mecanic. Am mare nevoie de vaccinul cubanez escozul sau vidatox care se fabrică în Cuba, dar se găsește și la o farmacie din Tirana, Albania, conform internetului. Vă implor! Are doar 53 de ani.”

Prietenii de pe Facebook i-au sărit imediat în ajutor, aceasta povestind ulterior cu bucurie că a reușit să facă rost de medicamentele necesare. Asta se întâmpla la începutul lui 2019, când nici nu bănuia că în septembrie același an, după vindecarea fratelui, se va stinge soțul ei, tot de cancer.

14 septembrie 2019 a fost cea mai neagră zi din viața ei, căci a rămas atunci fără dragostea vieții sale. Medicul craiovean Val Guțul avea 66 de ani și a murit la scurtă vreme după ce a fost diagnosticat cu cancer la vezică.

Au fost căsătoriți 38 de ani și au avut o relație specială. Când moartea i-a despărțit, Natașa Raab a fost devastată, căci nu își vedea viața fără el. După această zi grea, au urmat săptămâni și luni pline de durere și suferință pentru minunata actriță, care publica în mediul online doar mesaje de dor pentru regretatul ei soț.

„Am rămas singură, Doamne. Soțul meu, prietenul de o viață, m-a lăsat a nimănui. Vreau să mor și eu. Avea doar 66 de ani.”, a scris Natașa Raab, în septembrie 2019, pe Facebook.

Povestea de dragoste dintre Natașa Raab și soțul ei, mai puternică decât orice boală
Deși au fost împreună aproximativ patru decenii, cei doi nu au devenit niciodată părinți. Actrița nu a putut rămâne însărcinată, tot din cauza cancerului. Ea a aflat că are cancer de col când era încă tânără, iar medicii i-au îndepărtat tot sistemul reproducător pentru a o salva. Deși nu i-a oferit niciodată un copil, soțul ei Val Guțul a rămas alături de ea până la moarte.

„Ultima mea șansă de a avea copii s-a dus acum 16 ani, când am învins un cancer uterin și am făcut o histerectomie. Imediat după aceea a venit moda cu inseminările in vitro, dar eu nu mai aveam în ce să inseminez. Nu am copii, însă am mulți studenți și fini.”, a mărturisit actrița în urmă cu ceva vreme.

Într-un interviu din 2006, pentru publicația craioveană Gazeta de Sud, actrița Natașa Raab a vorbit deschis despre povestea ei de iubire. Se pare că a trăit multe clipe fericite în compania medicului care „vindeca cu ochii”, așa cum a scris chiar ea într-o postare de pe Facebook. Iată ce a spus despre debutul relației lor în interviul anterior menționat:

„Eram studentă în ultimul an la actorie, iar el student la medicină. Era 1 aprilie… Râdem și acum când ne amintim! Soțului chiar îi place să facă glume pe seama datei când ne-am cunoscut. În fiecare an îmi zice: „Vezi, mama, că nu a fost o păcăleală!” A fost dragoste la prima vedere.

Într-o seară când ne-am întors de la o plimbare prin Cișmigiu, m-a întrebat așa într-o doară dacă nu vreau să ne facem niște verigi. Așa denumea el verighetele. Acestea nu sunt inscripționate cu dată nunții, ci cu dată când ne-am cunoscut!

După numai trei luni de când ne-am văzut prima dată ne-am căsătorit… Din punct de vedere astrologic se spune că Racul (zodia în care sunt eu născută) și Capricornul (zodia lui) nu au nimic în comun, însă noi ne înțelegem și ne completăm reciproc.”

Iubirea lor a crescut în timp, iar respectul și grija pe care și-o purtau unul altuia au contat enorm. Aceste elemente importante i-au ajutat să trăiască împreună aproape 40 de ani și să își rămână alături la bine și la rău.

„Ne spunem tot, ne lăsăm bilete cu tot ce am făcut în ziua respectivă… Am norocul să am un soț extrem de priceput la gospodărie și în bucătărie, este un bucătar iscusit. Ne-am iubit din prima clipă și ne iubim și acum. Viața în doi se învață, însă dacă nu are la baza iubire sinceră, căsnicia nu rezistă. Mă consider o norocoasă.”, a mai zis Natașa Raab cu mândrie, când soțul ei încă era în viață.


Distribuie