• Home
  • Actualitate
  • Boala a revenit Monica Pop, operata din nou. Ce se intampla cu ea in aceste momente

Boala a revenit Monica Pop, operata din nou. Ce se intampla cu ea in aceste momente

Monica Pop a fost din nou operată de cancer: ”A apărut iar ceva, e a 5-a operație”

Astăzi, celebrul medic oftalmolog, Dr. Monica Pop, a împlinit 69 de ani și a fost din nou operată de cancer.

După ce acum opt ani a fost diagnosticată cu cancer de colon, aceasta a suferit nu mai puțin de cinci intervenții chirurgicale și a urmat numeroase tratamente grele în lupta sa împotriva bolii,

Cu toate acestea, Dr. Monica Pop a dovedit că este o persoană cu o forță interioară remarcabilă și nu s-a lăsat înfrântă de boală.
Medicul oftalmolog a povestit întreaga experiență pe contul său de socializare, unde a postat un mesaj emoționant în care a vorbit deschis despre lupta sa cu cancerul și curajul de a merge mai departe.

Chiar dacă a fost nevoită să treacă prin multe momente dificile, Dr. Monica Pop a militat întotdeauna pentru informarea corectă a pacienților cu cancer și a încurajat o atitudine pozitivă în fața bolii.

„Am vorbit public adesea de boala mea, am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite („boală letală, boală necruțătoare, boală neiertătoare” etc), în loc de a fi informați corect că este o boală foarte severă, dar tratabilă și, nu de puține ori, vindecabilă!”, a declarat Dr. Monica Pop.

Deși a trecut prin patru operații până acum, medicul oftalmolog nu s-a dat bătut și a continuat să își desfășoare activitatea profesională în ciuda dificultăților. Cu fiecare operație, Dr. Monica Pop a dovedit că este o persoană extrem de puternică și hotărâtă să învingă boala. În urma celei de-a cincea intervenții chirurgicale, care a avut ca scop tratarea metastazelor hepatice, medicul oftalmolog se simte bine și se pregătește să se întoarcă cât mai curând la cabinetul său.

„În afara de perioadele de spitalizare pentru operații, am mers mereu la lucru din ziua următoare externării. Cum am putut! Iar la ultima operație, (meta hepatice) la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu! M-am tratat numai în România, exclusiv, atât operator cât și că medicație oncologică! Inclusiv acum!”, a mai adăugat Dr. Monica Pop.

Cu toate că a fost nevoită să lupte cu cancerul de mai bine de opt ani, Dr. Monica Pop rămâne o sursă de inspirație și speranță pentru toți pacienții cu această boală. Mesajul său puternic și curajul de a merge înainte în ciuda tuturor obstacolelor au făcut-o să devină o figură emblematică în lumea medicală. Îi dorim medicului oftalmolog multă sănătate și o recuperare rapidă, în speranța că va continua să aducă lumină și speranță în viața pacienților săi.


Distribuie