• Home
  • Culinar
  • Brânză de casă făcută cu 1 litru de lapte, jumătate de lămâie și 1 iaurt

Brânză de casă făcută cu 1 litru de lapte, jumătate de lămâie și 1 iaurt

Printre numeroasele opțiuni de brânză disponibile pe piață, brânza proaspătă de casă, făcută cu grijă și pasiune, se remarcă prin cremozitatea și savoarea aparte pe care le oferă. Însă, procesul de preparare a acestei brânze în propria bucătărie nu este doar simplu, ci și extrem de satisfăcător.

Dacă ești un iubitor de brânză, dar încă nu ai încercat să o faci acasă din teama că procesul ar putea fi dificil, află că prepararea brânzei proaspete în propriul tău cămin este surprinzător de simplă. Iată o rețetă accesibilă pentru prepararea acestei brânze, împreună cu beneficiile sale pentru sănătate:

### Beneficiile cremei de brânză pentru sănătate:

1. **O bogată sursă de proteine esențiale:** Brânzeturile proaspete sunt cunoscute pentru conținutul lor ridicat de proteine, esențiale pentru reparația celulară și pentru susținerea sistemului imunitar.

2. **O importantă sursă de calciu:** Pe lângă lapte, brânza proaspătă este bogată în calciu, mineral esențial pentru oase și dinți sănătoși.

3. **Contribuie la gestionarea greutății corporale:** Brânzeturile proaspete sunt recomandate pentru persoanele care doresc să slăbească, oferind senzația de sațietate fără a adăuga exces de calorii.

4. **Versatilitate în preparate:** Cremă de brânză poate fi utilizată într-o varietate de preparate, de la mic dejun la cină și chiar gustări sau aperitive, oferind opțiuni sănătoase și gustoase.

5. **Ușor de preparat acasă:** Unul dintre avantajele majore ale brânzei proaspete este ușurința cu care poate fi făcută în propria locuință, garantând o gustare complet naturală și satisfacția realizării produsului propriu.

### Rețeta pentru brânza proaspătă de casă:

**Ingrediente:**
– 1 litru de lapte de oaie;
– 1 iaurt natural bio, fără adaos de zahăr;
– Jumătate de lămâie de origine organică.

**Instrucțiuni:**
1. Încălzește laptele timp de 15 minute, la foc mic, fără a-l fierbe;
2. Stoarce sucul de lămâie și adaugă-l treptat la lapte după cele 15 minute;
3. Amestecă bine, apoi lasă compoziția să stea timp de cel puțin 3 ore;
4. Folosește un tifon de bumbac pentru a filtra amestecul, lăsând doar partea închegată;
5. Așază această parte în frigider, sub o greutate, pentru cel puțin 30 de minute;
6. Transferă brânza într-o formă și păstrează-o la frigider pentru încă 8 ore.

Astfel, această rețetă simplă îți va permite să obții o brânză proaspătă, naturală și delicioasă în confortul propriului tău cămin. Poftă bună și spor la gătit!


Distribuie