• Home
  • Actualitate
  • Cât costă bradul de Crăciun în 2023? Cât de mult s-a scumpit faţă de iarna trecută

Cât costă bradul de Crăciun în 2023? Cât de mult s-a scumpit faţă de iarna trecută

Cât costă un brad de Crăciun în 2023? Prețurile pornesc de la 50 de lei. Tarifele variază în funcție de oraș, brad (dacă este natural sau arfiticial sau dacă este simplu sau gata împodobit).

Cât costă un brad de Crăciun în 2023? Prețurile variază în funcție de locul de unde cumpărați bradul, în funcție de brad (natural sau artificial, simplu sau gata împodobit, mic sau mare), dar și în funcție de perioada în care cumpărați bradul.

Tarifele sunt mai mici la începutul lunii decembrie. Cu cât ne apropiem mai mult de Crăciun, cu atât prețurile cresc.

Vă amintim că un brad artificial costă mai puțin decât un brad natural. În prezent, prețurile brazilor artificiali variază între 50 lei și 300 lei.

La polul opus, tarifele pentru un brad natural variază între 110 lei și 400 lei. Prețurile diferă în funcție de mărimea bradului și de specia sa: brad norvegian, brad argintiu sau brad tradițional.

Când se despodobește bradul de Crăciun?
În mod normal, se împodobește bradul în noaptea din Ajunul Crăciunului, însă fiecare este liber să împodobească bradul de Crăciun când dorește.

Potrivit tradiției populare românești, bradul de Crăciun poate fi păstrat până pe data de 7 ianuarie, ziua în care este cinstit Sfântul Ioan Botezătorul. Se spune că în această zi se încheie sărbătorile de iarnă.

În alte zone ale României, însă, se crede că bradul de Crăciun trebuie despodobit înainte de Bobotează, 6 ianuarie.


Distribuie