Cât costă un sejur de câteva zile la munte, de Rusalii. Românii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru vacanțe în 2023

Autor:

Data:

Creștinii ortodocși sărbătoresc Rusaliile pe 4 iunie, iar pentru cei mai mulți dintre români, această sărbătoare va veni și cu o minivacanță. Bugetarii vor avea liber 1 iunie, dar și a doua zi de Rusalii. Românii care vor să plece în vacanță pentru câteva zile trebuie să știe că prețurile au crescut cu 16% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Încă de lunile trecute, hotelurii au pregătit diverse pachete pentru turiști, astfel încât să vină în întâmpinarea atât a celor care petrec în cuplu vacanța, dar și a celor care au copii.

Indiferent de categoria din care faceți parte, prețurile s-au mărit pentru vacanțe. Studiile arată că, față de aceeași perioadă a anului trecut, un sejur este mai scump cu 16%.

Cei care aleg să meargă la munte de Rusalii trebuie să știe că hotelurii au pregătit pachete pornind de la 50 de euro de persoană pe noapte, dar prețurile pot crește și ajunge până la 25.000 de lei pentru un sejur de patru nopți, pentru două persoane.

Concret, cele mai multe hoteluri din Poiana Brașov pun la dispoziție piscine și le asigură oamenilor că pot vizita cele mai importante obiective turistice ori drumeții.

Pentru o persoană, prețul pornește de la 50 de euro, pe noapte, la un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus, pentru trei nopți.

Cât costă o noapte de cazare în Poiana Brașov

În schimb, prețurile pot ajunge și la 450 de euro, tot pentru două persoane, pentru patru nopți. În acest pachet, este inclus micul dejun, accesul la spa, iar pentru cei care au copii, pot să îi lase pe cei mici pe un teren de joacă sau să facă activități împreună cu ei.

Prețurile sunt ceva mai accesibile pentru cei care aleg hoteluri de trei stele. Mai exact, pentru două persoană, trei nopți, turiștii scot din buzunare în jur de 750 de lei.

Și în cazul acestor pachete, hotelierii includ activități pentru copii, care au acces la parcuri de distracții sau vânătoare de comori. În schimb, pentru cei care vor să facă mișcare, hotelierii care sunt cazați în Poiana Brașov pot să închirieze biciclete cu 100 de lei/zi.