• Home
  • Actualitate
  • Ce religie are Monica Bîrlădeanu, de fapt. Actrița a luat calea bisericii după o cumpănă: ”Era în comă și…”

Ce religie are Monica Bîrlădeanu, de fapt. Actrița a luat calea bisericii după o cumpănă: ”Era în comă și…”

Monica Bîrlădeanu este o actriță cunoscută în România. Pe lângă actorie, aceasta este o femeie profund credincioasă și își exprimă deschis convingerile sale spirituale ori de câte ori se ivește oportunitatea. O trăire în sânul familiei i-a marcat profund perspectiva și a determinat o transformare semnificativă în viața sa.

Actrița a împărtășit de curând pe rețelele sociale o parte din rutina ei zilnică, subliniind obiceiurile de care nu se abate niciodată. Printre acestea se numără și  mersul la biserică în fiecare duminică dimineață. Pentru ea, această tradiție este mai mult decât o simplă activitate religioasă, este o conexiune profundă.

Ce religie are Monica Bîrlădeanu și ce a mărturisit actrița

Puțini sunt cei care cunosc cu adevărat religia frumoasei actrițe. Monica Bîrlădeanu este  creștin-ortodoxă, la fel ca și partenerul ei, Valeriu Gheorghiță. Cei doi se angajează într-o rutină săptămânală de a merge la biserică, considerând că legătura lor este binecuvântată de divinitate și că această credință îi unește într-un mod profund.

Cu ceva timp în urmă, Monica Bîrlădeanu împărtășea o experiență care a avut un impact profund asupra ei, recunoscând că minunile divine sunt autentice și de o putere extraordinară.

Actrița își dorea să găsească un duhovnic care să o înțeleagă și să o călăuzească. Monica Bîrlădeanu s-a închinat cu inima deschisă în fața moaștelor Sfântului Nicolae. În doar câteva momente, a primit un răspuns surprinzător. În fața ei a apărut un bărbat, care a întrebat-o: „Ce faceți?”. Reacția acestuia a fost promptă în momentul în care vedeta a menționat că își caută un duhovnic: „Dacă așteptați puțin, mă duc să mă schimb și vă spovedesc!”

”Am început să plâng, nici nu ieșisem din biserică. Lucrurile pe care nu le ierți, sunt poveri pentru tine mai toată viața. Sunt lucruri care te apasă și în momentul în care conștiința e atât de încărcată și simți nevoia să o descarci. Eu, nemergând la biserică decât la ceremonii mondene, deși am 6 preoți în familie, iar la 18 ani aplicasem să îmi iau atestatul de profesoară de religie, așa de tare m-am îndepărtat de religie… Am simțit nevoia să mă spovedesc, lucru care mi se părea absolut înspăimântător, pentru că avusesem experiența cu vreo 20 de ani în urmă și dăduse cineva cu mine de pământ și era descurajant”, a povestit Monica Bîrlădeanu la Vorbește Lumea.

Verișorul actriței a fost salvat de credință

În urmă cu câțiva ani, Monica Bîrlădeanu a fost martora unei tragedii care a zguduit întreaga ei familie. Vărul ei a suferit un accident rutier și a intrat în comă. Monica a găsit puterea de a se ruga și de a-și îndrepta gândurile spre divinitate, cerându-i ajutorul și protecția pentru vărul ei.

”Verișorul meu a avut un accident de mașină, a fost transportat la București. Era în comă, în comă, în comă… Eu eram singura care puteam să merg la el, pentru că ai mei erau toți la Iași. Duhovnicul meu a spus «Te duci și îi citești Psalmi, o catismă pe zi (un capitol – n.r.)». Te duci la un om în comă, care nu are nevoie de mare lucru, nici nu știe că ești acolo. Și îi citesc. Veneam de multe ori de la filmări cu sclipici, cu tocuri și îi citeam. La terapie intensivă și dă-i cu cărticica. La Psalmul 35 a deschis ochii. Am înțepenit! Nu erau șanse să se întâmple asta. Mă uit la el, credeam că se uită prin mine, dar se uita chiar la mine”, a mai spus actrița.


Distribuie