• Home
  • Povești
  • Ce scrie în biletele de adio lăsate de cele două adolescente din Lupeni. Fetele nu ar fi fost singure în clădire

Ce scrie în biletele de adio lăsate de cele două adolescente din Lupeni. Fetele nu ar fi fost singure în clădire

Apar informații noi în cazul șocant al celor două eleve de liceu din Uricani care s-au sinucis împreună de pe turnul dezafectat al minei din Lupeni. Anchetatorii au găsit două bilele de adio la locul sinuciderii și există suspiciunea că fetele nu erau singure la momentul tragediei.

Apar noi detalii despre drama celor două tinere care s-au sinucis împreună. Procurorii caută martori care s-ar fi aflat la locul tragediei în momentul în care Alexandra și Georgiana s-au aruncat în gol.

Cele două fete au căzut de la o înălțime de peste douăzeci de metri, iar impactul a fost fatal. Una dintre copile a pierit pe loc, cealaltă a fost resuscitată minute în șir, însă în cele din urmă medicii au fost nevoiți să constate decesul.

Procurorii au o listă cu zeci de persoane, colegi de clasă, părinți și profesori care trebuie să dea declarații în acest caz șocant.

Cele două fete vor fi înmormântate în cursul zilei de marți, în timp ce procurorii continuă audierile și caută presupuși martori care s-au aflat la turnul dezafectat în acele clipe negre.

Bilete de adio lăsate de fete. „Am plecat mai repede ca anul 2023”

Potrivit presei locale, o ipoteză luată în calcul este că fetele ar fi fost provocate să se arunce de pe turn de către alte colege.

O altă ipoteză are legătură cu hărțuirea din partea colegilor în privința orientării sexuale a uneia dintre fete sau a ambelor.

„Audierile în acest caz au început. Primii au fost audiaţi părinţii celor două fete şi personalul medical care a ajuns la locul incidentului. Urmărirea penală este în derulare”, a declarat purtătorul de cu­vânt al Parchetului de pe lângă Jude­că­toria Petroşani, procurorul Robert Scorţa.

De asemenea, a fost dispusă necropsia trupurilor celor două fete, fiind aşteptat raportul medico-legal. Analizele toxicologice vor dezvălui dacă adolescentele de 15 ani erau drogate sau băute atunci când au decis să-și ia viața.

Adolescentele ar fi fost la o petrecere înainte de a muri. Una dintre victime și-a anunțat intențiile sinucigașe și printr-un mesaj, care a ajuns pe o rețea de socializare: „Am plecat mai repede ca anul 2023”.

Fetele nu au fost singure în turnul din Lupeni?

Polițiștii suspectează că cele două nu ar fi fost singure în clădire în momentul în care au decis să recurgă la gestul extrem.

Prietenii Alexandrei Mocanu și Geor­gianei Siminescu, adolescentele de 15 ani care și-au pus capăt zilelor, au fost audiați rând pe rând de către an­chetatori.

Declarațiile tinerilor le-au con­firmat oamenilor legii ipoteza con­form căreia, cele două adolescente au recurs la gestul extrem pe fondul proble­me­lor din familie, dar mai ales a con­su­mu­lui de droguri.

Ce s-a întâmplat după petrecerea de sâmbătă seara și care a fost motivul gestului extrem, ră­mâne în continuare un mister, scrie Mesagerul Hunedorean.

Anchetatorii caută acum martori de la care să afle ce s-a întâmplat cu adevărat.

Înainte să se arunce în gol, Georgiana și Alexandra și-au anunțat prietenii că se vor sinucide: „Mă bucur că v-am cu­nos­cut! Mersi că ne-ați jignit și ne-ați făcut în toate felurile. Sunteți un grup toxic și ne omorâm din cauza voastră”.

Mama uneia dintre tinere susține însă că a observat o ușoară schimbare în comportamentul fii­cei ei în ultimele zile.

Sunt martori care susțin că una dintre fete era consumatoare de droguri, iar apropiații acesteia ar fi știut de problemă. Colegii mai spun că cealaltă adolescentă ar fi suferit după despărțirea de un băiat, iar prietena ei ar fi avut altă orientare sexuală.

Toate aceste detalii s-ar fi transformat în motive glume care au lăsat răni adânci.

Una dintre fete a sunat la 112 înainte de sinucidere

Potrivit surselor implicate în anchetă, vineri seară, cu doar o zi înainte de tragedia care a zguduit întreaga țară, una dintre minore ar fi sunat la poliție pentru a le cere oamenilor legii ajutorul, semnalând că este agresată fizic de către părinții săi.

În urma apelului, un echipaj de poliție ar fi ajuns la locuința tinerii. Acolo, oamenii legii ar fi constat că era vorba doar despre agresiune verbală, nu și de una fizică, așa cum fata menționase la telefon.

Relație de iubire interzisă?

Adolescentele de 15 ani erau eleve în clasa a IX-a la două licee diferite- Liceul Retezat din Uricani și Mihai Viteazu Vulcan, dar au fost colege de clasă în generală.

După moartea lor ipotezele sunt multe, inclusiv o posibilă relație de iubire interzisă. Fetele doreau să fie îngropate una lângă cealaltă, scrie Gazeta de Dimineata .

Cele două fete din Uricani ar fi fost hărțuite pentru că ar fi putut avea o relație contestată de comunitatea în care trăiau.

Trupurile neînsuflețite au fost depuse la capela din Uricani, iar înmormântarea lor are loc în cursul zilei de marți.


Distribuie