CEAI PENTRU RĂCEALĂ ȘI TUSE

“Bunătatea de remediu a bunicilor: de fiecare dată când începeam să tușesc, deodată mă vindecam – e natural, desigur”, spune femeia care a publicat acest remediu al bunicului, care i-a ajutat foarte mult,

“Rețeta a fost testată de mai multe ori și mi-e părere rău că nu m-am gândit la ea imediat când am simțit primele simptome. Funcționează întotdeauna, dar nu acționează instantaneu ca o baghetă magică, ci trebuie consumată de câteva ori.

“Totuși, încă din prima încercare a băuturii, vă simțiți mai bine, garantat, și cu cât consumați mai mult acest remediu natural, cu atât vă simțiți mai bine. Pentru mine, acest ceai, remediu al bunicului, m-a salvat de la o tuse îndelungată.

Sunt deja trei săptămâni de când sunt răcit și de fiecare dată când eram răcit, mai întâi mă băgam la pastile. Dar când vedeam că nu merge… atunci mă gândeam la acest ceai. Încercați-l și convingeți-vă, simplu, în loc de apă beți acest ceai.

Acesta este un rețetă veche, veche. Se spune că o răceală durează 7 zile fără pastile, iar cu pastile tot 7 zile! Cu alte cuvinte, tot te apucă, dar la mine a durat trei săptămâni de când eram răcit și degeaba am băut medicamente.

Ieri și azi am băut ceaiul și deja mi-e mai ușor și tusesc mai puțin, în curând voi fi ca nou. Dacă mi-aș fi făcut acest ceai de la început, când am simțit primele simptome ale răcelii, acum aș fi fost sănătos.”

Ingrediente: 2 litri de apă, 1 măr, 1 lămâie și 1 ceapă roșie.

Instrucțiuni: Într-un vas, adăugați apă și puneți: mărul, lămâia tăiată în jumătate și ceapa cu rădăcina tăiată (curățată, dar nu trebuie să eliminați coaja).

Puneți vasul cu ingredientele pe foc și gătiți-le până când mărul explodează și ceaiul capătă o culoare galbenă frumoasă. Dacă apa se evaporă prea mult, adăugați puțină apă, astfel încât să se umple din nou.

Când ceaiul este gata, stoarceți lămâia care a fost gătită (dacă are sâmburi, scoateți-i) și chiar mănâncă mărul. Ceaiul se bea cald și de aceea este cel mai bine să-l puneți într-o termos pentru a nu trebui să-l încălziți mereu.

Acționează rapid, vă încălzește și vă relaxează. Puteți face și o cantitate dublă, cu cât beți mai des și mai mult, cu atât este mai bine. Fac o cantitate mai mică și reușesc să beau tot ceaiul până când este încă cald…

“Am băut acum doi ani (aceeași rețetă). Aveam o bronșită gravă. Am luat două doze de antibiotice puternice, dar tusea nu se oprea. În rețeta mea, am pus două capete de ceapă, o lămâie întreagă bine curățată, două-trei mere și aproximativ zece nuci doar ușor zdrobite. Lichidul se fierbe până se reduce la jumătate”

A DOUA RETETA PENTRU UN REMEDIU NATURAL EFICIENT CONTRA TUSEI: Pentru a pregăti acest remediu natural, veți avea nevoie de: 1 kg de ceapă roșie, dar puteți folosi și ceapă obișnuită

Se pregătește astfel: Curățați ceapa și tăiați-o în sferturi. Puneți-o într-un vas împreună cu frunza de dafin (ideal în vase de gătit fără apă) și adăugați cât mai puțină apă. Eu pun aproximativ 100-200 ml de apă.

Se fierbe acoperit la foc mic, timp de aproximativ o oră sau mai mult. Dacă apa se evaporă, adăugați mai multă. Strecurați printr-o strecurătoare densă sau, mai bine, printr-un tifon, deoarece medicamentul este mai puternic cu cât are mai puține resturi.

Când s-a răcit, amestecați-l cu mierea și păstrați-l la frigider. Se bea ca sirop, de trei ori pe zi, două linguri mari de supă, iar efectul se simte imediat după prima zi.

Cu această cantitate, obișnuiesc să obțin un kilogram de sirop, deși depinde foarte mult de ceapă. Amestecul ar trebui să fie gelatinos, dar se poate întâmpla să fie și lichid, iar acest lucru depinde de cât de bine a fost strecurat.

Scoaterea unei părți din conținut și încălzirea ușoară pe foc sau în cuptorul cu microunde și apoi darea copiilor. Deși ceapa este ingredientul principal al acestui remediu, gustul nu este rău, deoarece frunza de dafin o îmbunătățește considerabil, dar puteți adăuga și cuișoare sau scorțișoară pentru a-l îmbunătăți și mai mult.”


Distribuie