“CEL MAI BUN REMEDIU PENTRU IARNĂ

“PREPARAȚI-VĂ UN SIROP DIN GHIMBIR ȘI LĂMÂIE: pentru viroze și răceli, bogat în vitamina C. Siropul natural de casă împotriva răcelilor este foarte util și se pregătește ușor. Acest remediu se face din 3 ingrediente: ghimbir, lămâie și zahăr, și se adaugă și apă dacă este necesar.

Toată lumea cunoaște proprietățile benefice ale lămâiei, care pe lângă vitamina C conține și acizi organici, susține și întărește sistemul imunitar și este recomandată pentru răceli.

Cu toate acestea, atunci când lămâia este combinată cu ghimbir, proprietățile sale ca remediu natural sunt mult îmbunătățite. Adăugarea de ghimbir în această combinație contribuie la creșterea proprietăților sale vindecătoare și la subțierea mucusului gros și lipicios.

Astfel, se ameliorează tusea și ușurează durerea în gât. Ghimbirul are proprietăți antibacteriene, antifungice și anticoagulante, motiv pentru care este folosit pentru prevenirea gripei și a răcelilor. De asemenea, este utilizat în caz de alergii și are proprietăți antiinflamatorii.

Mai jos puteți citi cum se prepară acest remediu. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 400 g de lămâi, 200 g de ghimbir și 550 g de zahăr. De asemenea, veți avea nevoie de apă după cum este necesar, dar cantitatea se va ajusta conform rețetei. Acest remediu, în loc de sirop de zahăr, poate fi pregătit și cu miere.

În primul rând, se curăță bine lămâile, deoarece pentru pregătirea acestui remediu trebuie să folosiți și coaja lor. Lămâile se freacă cu bicarbonat de sodiu pe un bol mare și se toarnă apă peste ele până când sunt complet acoperite, apoi se lasă timp de 15 minute la temperatura camerei.

Apoi se aruncă apa, iar lămâile sunt tratate din nou, dar de data aceasta cu sare mare, la fel ca și cu bicarbonatul de sodiu. Fiecare lămâie este frecată bine cu sarea mare, se lasă în bol și se toarnă apă din nou. Cu o perie de bucătărie, se face o curățare adâncă a cojii de pe toate lămâile, apoi într-un alt bol se toarnă apă clocotită. Cu ajutorul unei mânere, pentru a nu vă ardeți, fiecare lămâie este scufundată în apă clocotită. Aceasta este ultima etapă de curățare.

Apoi, lămâile sunt uscate și șterse cu un prosop, apoi sunt tăiate în felii subțiri cu o grosime de câțiva milimetri. Ghimbirul este curățat de coajă și tăiat în bucățele mici și subțiri și se pune într-un bol mic și curat.

Înainte de a adăuga felii de lămâie tăiate în bolul cu ghimbir, îndepărtați sâmburii, deoarece au un gust amărui care poate dăuna gustului siropului. După ce ați îndepărtat sâmburii, adăugați felii de lămâie în bolul cu ghimbir și amestecați.

Apoi, adăugați zahărul și amestecați încă câteva minute până când lămâia începe să elibereze sucul. Lăsați siropul să stea în bol timp de 30 de minute înainte de a-l pune în sticle. Între timp, sterilizați sticlele și capacele lor în cuptor sau le puneți în tigăi cu apă și le lăsați până când apa dă în clocot. Este important ca sticlele să se răcească și să se usuce bine după pasteurizare, iar apoi siropul se pune în ele. Siropul trebuie să stea timp de 1 zi la temperatura camerei și încă 2 zile în frigider înainte de utilizare.

Mod de administrare: Într-un pahar, dimineața pe stomacul gol, se pune puțin mai puțin de 1/3 din lichidul din sirop împreună cu lămâie și ghimbir. Apoi, în pahar se toarnă apă clocotită și se lasă timp de 5 minute. Mai întâi se bea lichidul, iar apoi se mănâncă fructele care sunt în partea de jos a paharului. Cel mai bine este să luați acest remediu dimineața, imediat după ce vă treziți pe stomacul gol.”


Distribuie