• Home
  • Actualitate
  • CINE AR FI VINOVAȚII ÎN CAZUL SUSPENDĂRII SIMONEI HALEP. ȘEFA SPORTULUI ROMÂNESC A DAT VERDICTUL: „EI TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ. S-A LĂSAT PE MÂNA LOR”

CINE AR FI VINOVAȚII ÎN CAZUL SUSPENDĂRII SIMONEI HALEP. ȘEFA SPORTULUI ROMÂNESC A DAT VERDICTUL: „EI TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ. S-A LĂSAT PE MÂNA LOR”

Simona Halep traversează cea mai neagră perioadă a vieții ei. Sportiva a fost suspendată timp de patru ani din tenis, în scandalul de dopaj cu Roxadustat. Românca face toate demersurile posibile să-și demonstreze nevinovăția, însă drumul până acolo este greu și destul de lung.

Fostul lider WTA a precizat că va face apel și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). În acest context, Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, a vorbit despre situația dramatică prin care trece jucătoarea. 

Simona Halep este nevoită să stea departe de terenul de tenis pentru următorii patru ani. Decizia a fost luată după niște încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP), fiind anunțată de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA).

Jucătoarea de tenis a anunțat că va face toate demersurile posibile pentru a-și demonstra nevinovăția, inclusiv un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Chiar și așa, situația campioanei noastre nu este deloc una bună, iar drumul spre victorie este unul lung și anevoios.

Ce spune șefa Agenției Naționale pentru Sport despre cazul Simonei Halep

Cazul dramatic al fostului lider WTA a fost comentat și de Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport. Aceasta consideră că toată echipa româncei trebuie să plătească pentru nedreptatea care i s-a făcut, de la preparatorul fizic și până la kinetoterapeut.

Tenismena a încercat să justifice contaminarea cu Roxadustat, dând vina pe suplimentul Keto MCT, care este produs de compania Schinoussa Superfood. Rămâne de văzut ce schimbări vor avea loc în cazul ei, în urma demersurilor făcute.

Este nedrept ce i se întâmplă Simonei, dar, din păcate, nimeni dintre noi, chiar dacă se adună toată țara pentru a o ajuta, nu avem cum. De obicei nu plătește numai sportivul. Avem atâtea cazuri în care unii sportivi recunosc.

Sunt întrebați cine le-a dat substanțele: ”Ai 8 ani de pedeapsă, dar o scădem dacă ne spui cine”. Și ei spun. Dar când tu știi că nu ai luat nimic, pe cine să arăți cu degetul?

Nu ai pe cine. În cazul Simonei, de la preparatorul fizic la kinetoterapeut, sunt mulți care și-au adus aportul la nenorocirea asta. În mod normal și ei trebuie să plătească. Ea s-a lăsat pe mâna lor cu toată încrederea, tot sufletul. Suspiciunea nu poate plana doar asupra ei”, a declarat Elisabeta Lipă, la OrangeSport.


Distribuie