• Home
  • Actualitate
  • Cine se împrieteneşte cu cătina toamna, uită de boli toată iarna! Cum poţi prepara un sirop fără fierbere, în cel mai sănătos mod posibil!

Cine se împrieteneşte cu cătina toamna, uită de boli toată iarna! Cum poţi prepara un sirop fără fierbere, în cel mai sănătos mod posibil!

Despre fructele de cătină se vorbește și se vorbește în continuare cu pasiune.

De ce? Pentru că ele reprezintă o veritabilă sursă de energie și un puternic remediu pentru o multitudine de afecțiuni: anemie, astenie, gripă, infecții respiratorii, sensibilitate la răceli și infecții, ulcer, diaree, ciroză, hepatită, boli coronariene, miopie, glaucom, cataractă, depresie, Parkinson, leucemie, tumori și multe altele.

Practic, fructele de cătină conțin aproape toate vitaminele, oligoelementele și mineralele esențiale, reprezentând cel mai concentrat izvor de energie pe care natura ni-l oferă pentru a ne ajuta să trecem cu brio prin ierni.

Indiferent de modalitatea de preparare, cătina contribuie la echilibrarea funcțiilor organismului și crește imunitatea.

Siropul de cătină făcut cu miere este o alegere sănătoasă, eficientă, fără zahăr și nu necesită fierbere. Iată cât de simplu se prepară:

Ai nevoie de un kilogram de cătină. Spală-le cu grijă și înlătură cât mai multe din codițele lemnoase. Lasă-le să se scurgă bine de apă, apoi treci-le prin storcătorul cu presare la rece sau prin mașina de tocat. Poți amesteca și în blender cu puțină apă, apoi stoarce sucul prin tifon. Obții un suc gros și uleios. Amestecă sucul obținut foarte bine cu aceeași cantitate de miere (pentru fiecare cană de suc de cătină, adaugă o cană de miere). Pune amestecul în sticle/borcane sigilate și păstrează-l la frigider timp de două sau trei săptămâni. Pulpa rămasă poate fi păstrată în frigider într-un borcan sigilat și poate fi folosită sub formă de scrub natural pentru duș.

Atenție! Amestecă în prima săptămână zilnic, apoi la intervale de câteva zile, pentru a omogeniza cele două componente. Altfel, poate fermenta.

Consumă o lingură sau două, de trei ori pe zi, cu un pahar de apă, preferabil dimineața pe stomacul gol sau folosește-l ca îndulcitor – perfect pentru băuturile calde pe care le servești copiilor.

Este recomandat să începi această cură în septembrie și să pregătești o cantitate suficient de mare pentru a ajunge pentru două sau trei luni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.


Distribuie