Cornulețe de post in 2 culori

Cornulețe de post in 2 culori

Ingrediente necesare:

500 grame făină
100 mililitri ulei
250 mililitri apă
3 linguri zahăr
2 linguri pudră de cacao neagră
1 pliculeț drojdie granule
1 lingură coajă de lămâie
1/4 linguriță sare

Ingrediente necesare pentru umplutură:

Rahat
Gem amestecat cu nuci tocate

Ingrediente necesare pentru sirop:
150 ml apă
5 linguri zahăr
1 lingură esență de vanilie
Fulgi de cocos deasupra

Mod de preparare:

Într-un bol, cernem făina și amestecăm-o bine cu drojdia. Dacă optăm pentru drojdie proaspătă (25g), o dizolvăm într-o mică cantitate de apă caldă. În paralel, punem la fiert apa cu zahărul și sarea.

Fierbem amestecul până când zahărul și sarea se dizolvă complet. Apoi, oprim focul și adăugăm uleiul și coaja de lămâie. Lăsăm lichidul să se răcească până atinge o temperatură călduță.

În bolul cu făină, facem o adâncitură și turnăm lichidul în ea. Amestecăm până când toate ingredientele se încorporează, apoi răsturnăm aluatul pe o suprafață de lucru unsă cu ulei.

Frământăm timp de 10 minute și apoi împărțim aluatul rezultat în două părți egale. La una dintre părți adăugăm pudra de cacao dizolvată în 3 linguri de apă. Presărăm puțină făină pe suprafața de lucru și frământăm până când pudra de cacao se distribuie uniform în aluat.

Lasăm cele două bucăți de aluat să crească timp de 90 de minute sau până când își dublează volumul inițial. După aceasta, împărțim fiecare bucată de aluat în 4 porțiuni și modelăm câte 4 bile de aluat maro și 4 bile de aluat alb.

Luăm o bilă de aluat maro, o întindem într-o foaie rotundă cu diametrul de 20-22 cm. Apoi întindem și o bilă de aluat alb peste cea maro, și trecem cu grijă sucitorul peste ele pentru a le lipi.

Tăiem apoi aluatul bicolor rezultat în 8 triunghiuri și pe baza fiecărui triunghi punem bucăți de rahat sau gem cu nucă.

Procedăm la fel cu restul de aluat și umplutură. Rulăm cornulețele din exterior spre interior, le curbăm ușor și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu între ele.

Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, iar cornulețele se coc timp de aproximativ 25 de minute sau până când devin ușor rumene deasupra.

Pentru sirop, fierbem apa cu zahărul până când zahărul se dizolvă complet, apoi oprim focul, adăugăm esența și lăsăm amestecul să se răcească.

După coacere, lăsăm cornulețele să se răcească timp de 5 minute, apoi le imersăm în siropul rece și presărăm fulgi de cocos deasupra lor. Savurați-le cu poftă! Poftă bună!


Distribuie