• Home
  • Sănătate
  • Crassula, planta pe care milioane de români o au în casă și care atrage câștiguri financiare!

Crassula, planta pe care milioane de români o au în casă și care atrage câștiguri financiare!

Crassula este o plantă care atrage banii în casă. De aici și denumirea populară de Copacul Banului. Conform tradiției Feng Shui este suficient doar să aduceți în casă această plantă pentru ca situația financiară să se îmbunătățească.

Se zice că dacă gândești pozitiv, atunci ți se vor întâmpla doar lucruri pozitive. Totodată, este binevenit să materializați gândurile bune în fapte, care să vă aducă aminte de dorințele dvs. Toate astea, cel mai probabil, vă vor aduce schimbări pozitive în viață.

Crassula mai este numită și copacul banului

Culoarea plăcută a frunzelor Crassulei amintește de culoarea bancnotelor de dolari. Desigur, că nu acesta este motivul pentru care să o aveți în locuință.

Copacul banului stimulează activitatea bună a creierului și mărește activitatea fizică a persoanei datorită faptului că frunzele pline ale plantei conțin uleiuri eterice.

Crassula sau arborele de jad, planta cunoscută în popor și sub denumirea de ”Copacul Banilor”, este cunoscută și utilizată frecvent în tehnica Feng Shui. Se spune că atrage banii în casa celor care o îngrijesc. Acum cât mit și cât adevăr există în spatele acestei plante, numai cei care stăpânesc la perfecție tehnica Feng Shui vă pot spune, cert este că mai mult decât efectul de a ”atrage” banii, Cressula este o plantă care are un aspect plăcut și care îți bucură ochiul atunci când o vezi în casă.

O plantă fără prea multă pretenții

Este o plantă decorativă fără prea multe pretenţii, ceea ce înseamnă că e ușor de întreținut, iar dacă ar fi să ne luăm după superstiții, ea n-ar trebuie să lipsească din căminul nimănui. Se consideră că Arborele de jad, pe numele său latinesc Crassula ovata, are puterea de a reîncărca energetic oamenii, iar în unele ţări este oferit pentru a aduce prosperitate şi noroc. Și la noi sunt mulți oamenii care pun la baza rădăcinii plantei câte-o monedă pentru a avea parte de noroc la bani. Dar dincolo de aceste credințe și obiceiuri, această plantă se găsești în florării la dimensiuni mici, însă ea crește mult, ca un arbore în miniatură. Deşi provine din zonele tropicale, Crassula ovata se adaptează uşor la aproape orice tip de mediu.

Crassula are nevoie de foarte multă lumină pentru a se dezvolta corespunzător. Așează planta într-o încăpere bine aerisită unde lumina pătrunde cu ușurință. În perioada iernii este indicat să așezi planta cât mai aproape de geam. Este important să ferești planta de bătaia directă a razelor soarelui începând din martie și până în noiembrie, deoarece acest lucru va duce la arderea frunzelor și moarte plantei.

Asigură-i plantei o temperatură constantă pe tot parcursul anului. Deși planta suportă temperaturi de până la 30°C în timpul verii și 12°C în timpul iernii, este indicat ca temperatura din încăpere să se situeze în jurul valorii de 22-26°C tot timpul anului.


Distribuie