• Home
  • Actualitate
  • Cum faci cea mai buna friptura de miel dupa reteta lui Chef Florin Dumitrescu

Cum faci cea mai buna friptura de miel dupa reteta lui Chef Florin Dumitrescu

Iată cum faci friptura de miel după rețeta lui chef Florin Dumitrescu, cu care îți vei impresiona toți membrii familiei și despre care doar poți povesti prietenilor, deoarece trebuie să stăm cu toții acasă de Paște, din cauza pericolului adus de criza sanitară mondială.

Cum faci friptura de miel după rețeta lui chef Florin Dumitrescu

Friptura de miel pe care o putem prepara și noi exact ca un adevărat chef bucătar este și mai specială, deoarece vom găti împreună un sos ținut secret până acum de celebrul bucătar Florin Dumitrescu, care a ales să-l facă public în preajma Paștelui.

Ingrediente:

300 g morcov
300 g ceapă galbenă
300 g țelină
800 g pulpă de miel
400 ml vin alb sec
Piper boabe
Foi de dafin
Sare
150 g unt

Mod de preparare a fripturii după rețeta celebrului bucătar:

În primul rând, toate legumele se tăie cuburi, se așează în tavă și se dau la cuptor la foc tare. Se lasă un pic până se rumenesc și se caramelizează. Între timp, pulpele de miel se prăjesc în tigaie cu puțin ulei de măsline, 3 minute pe o parte, 3 minute pe cealaltă și se condimentează cu sare grunjoasă și puțin piper fin.

După aceea, se așează pulpele în tava în care se află deja legumele caramelizate. Se adaugă vinul, foile de dafin și piperul boabe, apoi se completează cu apa până se acoperă pulpele. Se pune deasupra folie de aluminiu și se dă la cuptor la temperatură mică (aprox. 140-maxim 160 de grade), timp de 3-4 ore, scrie gândul.info.

Din când în cand, se scot de la cuptor și se verifică carnea. Dacă este făcută, atunci se mai lasă la cuptor încă 5 minute la 200 de grade, fără folia de aluminiu pe deasupra. Apoi se scot din cuptor, iar carnea se pune deoparte. Restul legumelor și sosul format în tavă se pun în blender și se pasează bine.

Se pune compoziția obținută pe foc cu încă puțină apa că să se fluidizeze sosul, se lasă să fiarbă, se oprește focul, apoi se pun 150 g de unt în compoziție și se amestecă bine de tot. Sosul de legume se servește lângă pulpele de miel. Drept garnitură recomand fie cușcuș, linte, fie cartofi copți sau spanac gătit în unt sau orice altceva vă place. Paște fericit!


Distribuie