• Home
  • Culinar
  • Cum se fierbe corect fasolea boabe. Secretul pe care toate gospodinele trebuie să-l știe

Cum se fierbe corect fasolea boabe. Secretul pe care toate gospodinele trebuie să-l știe

Fasolea boabe se numără printre alimentele preferate de români. Cu ajutorul ei se pot face o mulțime de preparate și toate sunt delicioase. Ține cont de sfaturile de mai jos și nici nu te vei confrunta cu balonarea.

Fasolea este leguminoasă foarte iubită de către români. Ea este consumată în mod frecvent și se utilizează pentru diferite preparate. Cea mai cunoscută este chiar ciorba de fasole.

Gospodinele au numeroase rețele prin care să prepare fasolea boabe, dar și ingrediente se mai adaugă pentru a preveni balonarea.

În perioadele de post și nu numai este perfectă pentru a fi pregătită. Trebuie să ții cont de câteva aspecte importante înainte să pui fasolea la fiert, precum și după. În acest fel, vei avea parte de un rezultat foarte bun.

Hidratează boabele de fasole
Înainte să fierbe boabele de fasole ele vor sta la hidratat câteva ore. Cel mai indicat este să fie lăsate la înmuiat în apă rece între 4 și 8 ore.

Adaugă o jumătate de linguriță de bicarbonat sau un praf de sare în apa pe care o folosești pentru fasole. Astfel, cojile lor se vor desface singure.

Boabele se clătesc cu apă rece
După ce au stat la înmuiat câteva ore, fasolea se clătește sub un jet de apă de mai multe ori. În acest fel, cojile se vor înlătura, iar balonarea nu îți va face probleme. Substanțele care provoacă probleme la stomac se regăsesc în coajă.

Boabele de fasole se fierb în două ape
După ce pui fasolea la fiert, se lasă la clocotit cinci minute. Apoi se stinge focul și se mai lasă la înmuiat încă 30 de minute. Acest truc are rolul de a elimina substanțele care produc disconfort rămase în boabele de fasole.

Când a trecut jumătate de oră, se aruncă apa și se pune altă apă curată și călduță. Se dă în clocot zece minute, apoi se adaugă celelalte legume pentru prepararea mâncării. Poți pune un morcov, țelină, ceapă și pătrunjel pentru un gust delicios.


Distribuie