• Home
  • Actualitate
  • Cutremur de 6,4 în Nepal, resimţit și în India la New Delhi

Cutremur de 6,4 în Nepal, resimţit și în India la New Delhi

Un cutremur puternic a lovit Nepalul vineri seară. S-a simțit până în New Delhi, iar mai multe case s-au prăbuşit

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 pe scare Richter s-a produs vineri în vestul Nepalului, a raportat Centrul Național de Seismologie din Nepal. Locuitorii din zonele afectate au spus că seismul a provocat prăbușirea unor case și a afectat mai multe clădiri din New Delhi, India, transmite Reuters.

Centrul Nepalez de Seismologie a transmis că seismul a avut loc la ora locală 23:47 în districtul Jajarkot din provincia Karnali. Jajarkot se află la aproximativ 500 km vest de capitala Kathmandu.

„Casele s-au prăbușit. Oamenii au ieșit în grabă din casele lor. Sunt în mulțimea de rezidenți îngroziți. Încercăm să găsim detalii despre daune”, a declarat oficialul de poliție Santosh Rokka.

Cutremurul a zguduit și clădiri din New Delhi, la aproximativ 600 km distanță, potrivit martorilor Reuters.

Centrul German de Cercetare pentru Geoștiințe (GFZ) a evaluat cutremurul la o magnitudine de 6,2 și o adâncime de 10 km (6,2 mile).

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,2 grade in Grecia

Un cutremur moderat, cu magnitudinea mb de 5,2 grade (magnitudinea locala 5,2), s-a produs in ziua de vineri, 3 noiembrie, in Grecia, intr-o zona insulara de la Nord-Vest de capitala Atena.

Seismul a avut loc la ora 6h26min UTC (ora locala 8h26min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean si de Laboratorul de Seismologie al Universitatii din Atena, epicentrul seismului a fost localizat in regiunea Insulei Evia, la cca. 84 km Nord-Nord-Vest de capitala Atena.

Cutremurul s-a produs la adancimea de 11 km si a avut magnitudinea mb de 5,2 grade (magnitudinea locala 5,2).

Miscarea seismica a fost resimtita in localitatile din zona epicentrala, dar si la distanta, inclusiv in capitala Atena.


Distribuie