• Home
  • Actualitate
  • De ce să înfigi furculițe de plastic în pământ, lângă plantele tale. Motivul genial, pe care puțini îl știu

De ce să înfigi furculițe de plastic în pământ, lângă plantele tale. Motivul genial, pe care puțini îl știu

Mulți oameni sunt pasionați de grădinărit și unii chiar își fac propriile lor afaceri în acest domeniu. Este destul de dificil să ai plantații sănătoase, perfecte, dar există câteva trucuri la care poți apela ca să încerci să îți protejezi florile sau alte plante din spațiul tău verde. Unul dintre ele prevede să înfigi furculițe de plastic în pământ, iar motivul este unul de-a dreptul șocant.

La ce ajută furculițele de plastic
Este destul de greu să îți îngrijești grădina, mai ales dacă stai într-o zonă destul de expusă la musafirii nepoftiți. Află, însă, că sunt o mulțime de modalități prin care putem să îi ținem departe pe aceștia de plantațiile noastre și să ne asigurăm că nu vor fi afectate. Unul dintre ele pare destul de bizar, dar este util și chiar dă rezultate.

Motivul genial pentru care poți face acest lucru este acela că furculițele înfipte în pămâni, cu dinții în sus, țin la distanţă păsările și animalele mici, care se pot strecura printre culturile noastre. Fie că este vorba despre flori sau răsaduri de legume, sunt utile în orice situație și chiar le sperie pe vietăți.

Tot ce este nevoie să faci este să înfigi în sol furculițe de unică folosință, cât mai aproape de tulpina plantei tale sau cuibul în care este făcută plantația. Asigură-te, însă, că le pui cu partea ascuțită în sus, astfel încât să le sperie pe animalele și păsările care vin să mănânce semințele sau mugurii.

Cum protejăm florile de câini și pisici
E greu să ții flori într-un apartament sau o casă în care locuiesc și animale de companie. Câinii sau pisicile sunt, deseori, foarte curioase și jucăușe, motiv pentru care chiar plantele noastre pot reprezenta felul în care ele se distrează. Chiar dacă au jucării, parcă tot mai atractive sunt bambusul sau orhideea noastră.

Există, însă, trucuri prin care putem ține animalele de companie departe de ghivecele noastre. Asigură-te, însă, că nu pisica sau câinele nu sunt alergice la acest substanțe. Unul dintre cei mai buni repelenți sunt oțetul sau lămâia, cu care poți stropi frunzele. Astfel, vietățile nu vor mai crede că aceste zone sunt teritoriile lor.

Poți pune chiar și zaț în zonele în care nu mai vrei să îți vezi animalele, pentru că acest ingredient le ține departe. Același efect îl are și o cârpă înmuiată în oțet, care are și efecr dezifectant și nu afectează cu nimic.


Distribuie