De la frumoasa actriță la călugărie

De la frumoasa actriță la călugărie

Una dintre cele mai fatale blonde ale anilor 1970, Monica Fermo, a ales mai târziu calea Domnului. De la strălucirea scenei Teatrului Național din București, aceasta s-a dedat unei vieți complet diferite.

De peste două decenii, această frumoasă actriță blondă și sexy a găsit liniștea într-o mănăstire din Ierusalim, oferind aplauzele oamenilor lui Dumnezeu. La sfârșitul anilor 1970, Monica Fermo era considerată una dintre cele mai provocatoare prezențe.

Călătorie spre lumina credinței

Maica Ecaterina, pe numele său de călugărie, a adus lumină în viața sa prin întâlnirea cu Hristos. Despre acea întâlnire, ea mărturisește: „Pentru mine, întâlnirea cu Hristos a fost uluitoare, zdruncinătoare, devastatoare, ca un cutremur, ca un șoc, ca o bombă nucleară pentru sufletul meu.”

În tinerețe, Monica a locuit în adâncul patimilor și a simțit că se îndreaptă vertiginos spre abisul care îi amenința mintea: „Primii mei pași în viață au fost în monstruozitatea patimilor. La 15 ani m-am apucat de fumat, la 17 ani am avut primul amor spiritual și fizic și, de acolo, totul s-a derulat cu o viteză extraordinară către hăul de nepătruns cu mintea.”

Dorind să se elibereze de trecut și să renască spiritual, Maica Ecaterina a decis să plece în 1990 în Țara Sfântă. Acolo și-a găsit liniștea și s-a rugat pentru păcatele sale, dorind să găsească pacea interioară. Monica Fermo a „dispărut” la 32 de ani, în 1986.

Căutarea plăcerii extreme

În tinerețe, Maica Ecaterina a fost însetată de trăiri intense și, din această cauză, a încercat tot ce era posibil. Ea mărturisește: „Atunci când mergi la un restaurant și mănânci o mâncare extraordinară, într-o atmosferă de vis, cu un bărbat superb, cu bani, cu luxul de rigoare și te duci cu el în dormitor, are loc o acțiune, o iubire… dar asta se termină! Totul se termină! Și cu cât se termină mai repede, cu atât mai repede ajungi la o culme în care vezi că, de fapt, urmează o prăpastie! Că însăși culmea e o prăpastie! Și nu știi unde să te mai duci și ce să mai faci.”

Maica Ecaterina a înțeles că plăcerea efemeră nu oferă fericire și pace interioară. Cu dorința de revenire la Dumnezeu, a renunțat la lumea vanităților și și-a găsit pacea în credință.

O nouă viață dedicată credinței

Maica Ecaterina, fosta actriță care s-a călugărit, a trait în tihnă, oferind iubire și rugăciuni celor din jur. Renunțând la strălucirea și efemeritatea lumii teatrului, ea a găsit sens și împlinire în slujirea lui Dumnezeu.

Drumul pe care l-a ales Maica Ecaterina a fost un exemplu de transformare și îndreptare spre Dumnezeu, deși trecutul său a fost presărat cu patimi intense. Experiența ei ne învață că oricine poate găsi pace și iertare, indiferent de trecutul său.


Distribuie