• Home
  • Sănătate
  • Fierbeți bananele și beți lichidul. Îmi veți mulțumi după. Bunica făcea asta în fiecare seară

Fierbeți bananele și beți lichidul. Îmi veți mulțumi după. Bunica făcea asta în fiecare seară

Cu doar câteva ingrediente pe care probabil le aveți deja în bucătărie, puteți pregăti un ceai de banane care nu numai că are un gust delicios, dar și vă poate ajuta să vă relaxați și să aveți un somn odihnitor. Iată mai multe detalii despre această rețetă:

**Cum funcționează?**
Bananele, în special cojile lor, sunt o sursă bogată de potasiu și magneziu. Aceste minerale sunt cunoscute pentru proprietățile lor de relaxare. Magneziul ajută la prevenirea tulburărilor de somn, în timp ce potasiul lucrează în tandem pentru a relaxa mușchii. Acest ceai de banane este o modalitate naturală de a profita de aceste beneficii.

Pentru a vă bucura de relaxare garantată și a vă pregăti pentru un somn odihnitor, iată cum să pregătiți acest ceai de banane:

Ingrediente:
– O banană organică
– 1 oală mică de apă
– Scorțișoară

Instrucțiuni:
1. Luați o banană organică, tăiați ambele capete și puneți-o într-o oală mică cu apă. Lăsați banana să fiarbă timp de aproximativ 10 minute. Acest proces va ajuta la eliberarea substanțelor benefice din coaja de banană în apă.

2. Într-o ceașcă, turnați puțină apă și adăugați o linguriță de scorțișoară. Scorțișoara adaugă o notă plăcută la gustul ceaiului și are și ea propriile sale proprietăți relaxante.

3. Când banana a fiert, folosiți o sită sau un tifon pentru a separa lichidul de pulpa de banană și adăugați-l în ceașca cu scorțișoară.

4. Amestecați bine și lăsați ceaiul să se răcească puțin. Se recomandă să-l beți cu aproximativ o oră înainte de culcare.

Acest ceai de banane este o modalitate minunată de a vă pregăti pentru somn și de a vă relaxa după o zi lungă și agitată. Cu gustul său dulce și proprietățile sale benefice, vă veți trezi într-o formă foarte bună dimineața, gata să înfruntați o nouă zi cu energie și vitalitate.


Distribuie