Generozitatea Lui Hagi: Casa Donată Familiei Sarmane

De la fotbalist de top la patron de club și acum jucător de golf în Statele Unite, Gheorghe Hagi este cunoscut pentru talentul său de pe terenul de fotbal. Cu toate acestea, puțini știu că acesta a făcut un gest remarcabil cu câțiva ani în urmă, donând casa părintească unei familii sărace din localitatea constănțeană Săcele.

Casa din chirpici, situată la doar 37 de kilometri distanță de Constanța, are două camere și aparține acum unui tractorist, Florin Staicu, împreună cu soția și cei doi copii. Bărbatul este fiul femeii care a avut grijă de locuința familiei Hagi.

„Mama a îngrijit de casă, iar domnul Hagi a decis să i-o doneze. Acum, aparține familiei noastre, noi îi plătim impozitul, cam 80 de lei pe an. În ea locuiesc eu, soția și cei doi copii ai noștri”, a declarat Florin Staicu.

Cu toate că familia nu dispune de resurse financiare prea mari pentru a renova casa, aceștia au construit o cameră lângă locuință, care servește drept bucătărie de vară.

În ceea ce îl privește pe Gheorghe Hagi, acesta nu a mai revenit de mult timp în satul natal.

„Hagi nu a mai trecut pe aici de mai bine de 15 ani. El știe de ce, probabil și pentru că nu mai are pe nimeni aici de atât de mult timp. Cât despre pancarta de la intrare, unde se scria că în această localitate s-a născut Hagi, și ea a căzut la un moment dat, nici nu mai știu de ce”, a declarat un angajat al Primăriei Săcele.

Povestea casei părintești a lui Gheorghe Hagi
Povestea casei părintești a fostului fotbalist este una interesantă. Inițial, Hagi a vândut locuința, iar cei care au achiziționat-o au decis să o ofere femeii de serviciu a Primăriei Săcele drept proprietate. Ulterior, fotbalistul a răscumpărat casa de la aceasta, înlocuind-o cu o altă locuință situată la 200 de metri distanță de cea părintească. Astfel, femeia de serviciu a primit o altă casă din partea lui Gheorghe Hagi.

„Eram mama a cinci copii. Nu aveam unde să stau, așa că domnul Hagi mi-a promis că îmi cumpără un apartament și o garsonieră în Năvodari. Până la urmă, cu ajutorul Primăriei mi-a dat o altă casă, tot în Săcele. Înainte însă, i-am cerut 50.000 de lei, ca să îi eliberez casa părintească. Mi-a zis: «Vrei să-mi iei pielea?». Acum, mă căiesc. Puteam avea apartament în oraș. Dar îi mulțumesc că mi-a dat și casa asta”, și-a amintit femeia.

Într-un interviu acordat Adevărul, Gheorghe Hagi a vorbit despre copilăria sa în Săcele și despre pasiunile pe care le avea.

„Am făcut toate lucrurile pe care le face un copil. Ce poți să faci la sat? Alergam cu gașca, mergeam la vânătoare (cu praștia, n.r.), jucam fotbal pe dealuri”, a povestit „Regele”.

„Cei mari jucau, de fapt, că eu eram mic, dar stăteam cu ei. Eu întotdeauna am stat cu cei mai mari decât mine de vârstă. Stăteam după ei, eram copilul lor de mingi. Stadionul era pe deal. Iar eu, pentru că eram mai mic, trebuia să mă duc mereu de sus până jos să iau mingea, atunci când sarea și se ducea la vale. Așa am început. Copil de mingi. Apoi, când am primit mingea, mă jucam în curte”, a adăugat Hagi.

Astfel, gestul generos al lui Gheorghe Hagi de a dona casa părintească unei familii nevoiașe din Săcele rămâne în amintirea localnicilor ca o dovadă a umanității și generozității fostului fotbalist de legendă.


Distribuie