• Home
  • Actualitate
  • Gheorghe Dincă a spus ce s-a întâmplat, de fapt, cu Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu!

Gheorghe Dincă a spus ce s-a întâmplat, de fapt, cu Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu!

Într-o dezvăluire șocantă care a reînviat unul dintre cele mai tulburătoare cazuri din istoria recentă a României, Gheorghe Dincă, condamnat pentru răpirea și uciderea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, a oferit noi detalii din spatele gratiilor, care ar putea rescrie întreaga narativă a tragediei care a zguduit națiunea acum aproape cinci ani.

În 2019, dispariția Luizei Melencu, pe atunci în vârstă de 18 ani, și a Alexandrei Măceșanu, de 15 ani, a declanșat o undă de șoc în întreaga țară și a pus autoritățile în alertă. Gheorghe Dincă, supranumit „Monstrul din Caracal”, a fost găsit vinovat pentru aceste crime și condamnat la 30 de ani de închisoare. Dar acum, aproape la cinci ani de la evenimente, Dincă a făcut declarații uimitoare care ar putea schimba cursul întregii anchete.

Conform declarațiilor sale recente făcute pentru Spynews.ro, Dincă neagă că le-a ucis pe cele două fete, susținând în schimb că le-a vândut. El insistă că a oferit aceste detalii încă de la începutul procesului, acuzând autoritățile de erori judiciare majore și de neglijarea informațiilor pe care le-a furnizat în timpul anchetei. „Pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu nu le-am omorât, ci le-am vândut! Eu am dat toate detaliile în fața instanței, însă nu au vrut să verifice informațiile”, a declarat Dincă. Această revendicare, dacă este adevărată, ar putea deschide un nou capitol în acest caz încărcat de emoție și durere.

Pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu nu le-am omorât, ci le-am vândut! Eu am dat toate detaliile în fața instanței, însă nu au vrut să verifice informațiile. Până și familiile fetelor le-au cerut magistraților să verifice toate detaliile pe care le-am spus, însă nu au făcut acest lucru.(…) În dosarul în care m-au condamnat n-au avut nicio probă solidă. Expertizele medico-legale contrazic afirmațiile procurorilor”, a declarat Gheorghe Dincă, pentru Spynews.ro.

Familia Luizei Melencu s-a exprimat de asemenea în termeni critici față de modul în care ancheta a fost condusă și deciziile instanței. Bunicul Luizei Melencu a subliniat lipsa satisfacției cu privire la felul în care au decurs audierile la Tribunalul Slatina, exprimând îndoieli cu privire la concluziile trase de procurorii DIICOT.

Aceste noi dezvăluiri pun sub semnul întrebării întreaga desfășurare a evenimentelor și a modului în care ancheta a fost gestionată. Deși Dincă a fost condamnat pe baza dovezilor adunate, aceste noi afirmații ar putea implica necesitatea unei reexaminări aprobatorii și, eventual, redeschiderea cazului.

„Nu suntem și nu am fost mulțumiți niciodată, după cum au decurs toate ședințele, timp de 3 ani de zile, la Tribunalul Slatina, iar acum am fost pasați pe mâna altor judecători, care încearcă pe toate căile posibile să le țină (faptele – n.r.)

cât pot de departe de realitate. Noi bănuim că lucrurile nu stau așa cum au fost descrise de procurorii DIICOT în rechizitoriu”, a spus bunicul Luizei Melencu, înainte ca Dincă să primească 30 de ani de închisoare.


Distribuie