• Home
  • Actualitate
  • ”Îmi spunea că mă iubește mult”. O româncă, țepuită de 1.300 de euro, după ce a crezut că vorbea Brad Pitt. Femeia s-a îndrăgostit de marele actor

”Îmi spunea că mă iubește mult”. O româncă, țepuită de 1.300 de euro, după ce a crezut că vorbea Brad Pitt. Femeia s-a îndrăgostit de marele actor

Într-o poveste care pare desprinsă din lumea filmului, o femeie din România a căzut pradă unei înșelătorii online ce a avut ca rezultat pierderea sumei de 1.300 de euro. Efectuând plăți în speranța că discută cu celebrul actor Brad Pitt, aceasta a fost victima unei înșelătorii sentimentale care a pus-o în situația de a suferi pierderi financiare importante.

O româncă stabilită în Ourense, Spania, a fost victima unei înșelătorii online după ce a crezut că intră în contact cu celebrul actor american Brad Pitt.

O româncă a rămas fără 1.300 de euro, după ce s-a îndrăgostit de „Brad Pitt”

Elena, așa cum a fost denumită de presă, a fost abordată de un individ care s-a pretins a fi Brad Pitt pe platforma TikTok și a fost invitată să se alăture unui grup VIP.

După ce a acceptat invitația și și-a dezvăluit datele personale, conversațiile cu presupusul „Brad Pitt” s-au mutat pe WhatsApp, unde escrocul a continuat să câștige încrederea femeii, folosind poze și documente false.

„Am făcut transferul prin MoneyGram, am mers să-l caut și nu exista. Apoi, falsul Brad Pitt mi-a cerut încă 3.000 de euro pentru a mi-l trimite direct acasă. (…) O românca din Spania a rămas fără bani în cont, după ce a crezut că „vorbeşte” cu Brad Pitt Le-am trimis 300 de euro de pe card și încă 1.000 de euro prin transfer. În plus, au toate datele mele: NIE (codul fiscal spaniol) și adresa mea. Totul, pentru că atunci când faci un abonament îți cer totul”, a mai spus Elena. Vreau doar să știu cine este cu adevărat în spatele acestei escrocherii”, a spus femeia, potrivit gândul.ro.

Cum a fost femeia păcălită

Sub pretextul de a trimite un cadou, individul i-a solicitat Elenei un transfer bancar de 1.020 de euro pentru a elibera un pachet presupus reținut la vamă. Cu toate că suma a fost trimisă prin MoneyGram, escrocul a continuat să ceară bani, adăugând cereri suplimentare de transfer în valoare de 3.000 de euro.

Elena a realizat că a căzut pradă unei înșelătorii și a contactat autoritățile competente pentru a raporta incidentul.

Autoritățile locale au avertizat că acest tip de fraudă, care implică suplinirea identității și escrocherie, este foarte gravă și că astfel de infracțiuni sunt pedepsite conform legii.

„Poliţia spune că ce s-a întâmplat este foarte grav, pentru că suplinirea identității, tâlhăria, sunt infracțiuni. Mi-a spus că e aici (n.r Spania) de luni şi este foarte dezamăgit că sunt tăcută. Nu-l blochez, îl las aşa ca să am dovezi. I-am spus din noiembrie să nu se joace mult cu mine că sunt o femeie simplă. Sunt loială pentru că sunt pe internet. Dar dacă mă prinde te denunţ. Am ştiut din start cine este, Cum a vorbit cu mine. Îi era frică. M-a întrebat dacă sunt jurnalistă. Dacă îl blochez el se întoarce mereu. Nici nu ştiu cum să-l scot din telefon.M-am simţi foarte rău, pentru că nu sunt deloc proastă şi pot să mă trezesc şi când o fac încep să pun întrebări. Îmi spune că mă iubește mult, cu inimioare, sărutări, îmbrățișări. Au o tehnică sentimentală”, a spus femeia unei publicaţii locale.

Elena a împărtășit experiența ei ca avertisment pentru ceilalți și a subliniat importanța prudenței în interacțiunile online.


Distribuie