• Home
  • Actualitate
  • Leacul dezvăluit de maicile de la Mănăstirea Polovragi din județul Gorj pentru PLĂMÂNI și Sinusuri. Ucide virusurile, bacteriile și fungii

Leacul dezvăluit de maicile de la Mănăstirea Polovragi din județul Gorj pentru PLĂMÂNI și Sinusuri. Ucide virusurile, bacteriile și fungii

– Ridichea neagră este folosita în medicina populara, îndeosebi ca stimulent al funcției biliare, efectele sale detoxifiante asupra ficatului, stimuleaza productia de bila din ficat si ajuta la curatarea sangelui si mentinerea sanatatii vezicii biliare.
De asemenea consumul de ridiche neagra ajuta in reducerea inflamatiei de la nivelul gurii si a gatului. Este si un laxativ, util in constipatie.

Ridichea neagra este folosita in medicina tradițională, pentru tratarea afecțiunilor respiratorii, datorită capacității sale de a combate răceala, gripa, virozele, bronșita, durerile în gât și tusea. Aceasta proprietăți imunostimulatoare și antimicrobiene si poate ucide bacteriile, virusurile și fungii. Studiile au arătat că este eficient în infecțiile cu E.coli.

Această rețetă a fost dezvăluită de maicile de la Mănăstirea Polovragi din județul Gorj, care o păstrează de la călugării mai bătrâni. Este un leac cunoscut pentru eficiența sa în tuse și boli de plămâni

Cum se face:
– 1 ridiche neagră potrivită
– 100 g de miere polifloră
– 50 g de hrean ras

1. Se dă hreanul pe răzătoarea mică și se amestecă bine cu mierea de albine. Ridichea neagră se spală bine (fără să se curețe de coajă), se usucă și se scobește în mijloc. Se scoate miezul din interior și se umple cu pasta de miere și hrean. Se așază într-un bol și se lasă să stea la macerat vreme de 2 zile. Este important ca ridichea să stea dreaptă, deoarece pe parcursul celor 48 de ore în centru se va crea un lichid subțire, ca un sirop, și există riscul ca acesta să se verse.

2. După cele 2 zile, se toarnă siropul obținut într-un borcănel de sticlă. Se scobesc ușor și pereții ridichii, care se adaugă peste sirop. Se închide borcanul ermetic și se păstrează într-un loc răcoros și întunecos din casă. Se administrează la nevoie câte 1 linguriță, de mai multe ori pe zi.

Contraindicații
Hreanul nu este indicat pentru persoanele cu hipotiroidism, afecțiuni gastrointestinale, ulcere stomacale sau intestinale, boala sindromului iritabil și boli de rinichi grave. De asemenea este contraindicat pe perioada sarcinii și alăptării. Dacă urmați un tratament medicamentos, cereți sfatul medicului înainte de a începe o cură cu hrean.


Distribuie