• Home
  • Sănătate
  • Lichiorul vindecător din nuci verzi – un remediu pentru 50 de boli. Salvează rețeta

Lichiorul vindecător din nuci verzi – un remediu pentru 50 de boli. Salvează rețeta

Pe lângă profețiile ei înspăimântător de exacte, bunica Vanga este cunoscută și pentru nenumăratele rețete pentru sănătate, cu care i-a ajutat pe cei aflați în nevoie în timpul vieții. Marea clarvăzătoare a lăsat în urmă zeci de rețete vindecătoare care continuă să se răspândească prin gură în gură la un sfert de secol de la moartea ei.

Una dintre ele este despre licoarea ei vindecătoare cu nuci verzi, despre care a spus că ajută împotriva a cel puțin 50 de boli și ar trebui să fie în dulapul fiecărei familii.

S-a dovedit că băutura menține stomacul sănătos, ajută la problemele cu glanda tiroidă, deoarece conține iod, vindecă rapid gâtul și are un efect de întinerire asupra întregului organism.

Nuca verde deține recordul pentru conținutul de vitamina C – de 50 de ori mai mult decât citricele. Prin urmare, lichiorul este recomandat pentru tratamentul și prevenirea diferitelor boli ale tractului digestiv și ale sistemului genito-urinar (fibroame, chisturi ovariene). De asemenea, este folosit ca ajutor in lupta impotriva cancerului, leucemiei, pentru terapia antituberculoza, pentru scleroza vaselor de sange si a creierului.

Compoziția sa valoroasă normalizează metabolismul și ajută la purificarea și detoxifierea organismului. Tinctura te va ajuta sa scapi de spasmele intestinale, polipii din rect, iti va aduce alinare daca ai colita. Momentul pregătirii este chiar la începutul verii, pentru că acum nucile sunt încă verzi.

Pentru a face lichiorul veți avea nevoie de:

  • 1 litru de țuică de casă
  • 40 bucăți de nuci verzi, dar nu prea mari
  • 750 g zahăr

Preparare:

Tocați mărunt nucile verzi și turnați-le într-un borcan sau sticlă cu țuică. Ar trebui să-i lași să stea la soare timp de 6-7 săptămâni. Se strecoară apoi amestecul și se adaugă 750 g de zahăr, fiert în prealabil în sirop de zahăr cu 2 căni de apă.

Se strecoară amestecul rezultat prin hârtie de filtru și se toarnă în sticle.

Lichiorul se bea 1 lingura pe zi. Poate seara, la aperitiv.

Dacă dintr-un motiv oarecare nu puteți consuma alcool sau nu îl puteți evita, există o modalitate de a face rețeta fără el. Veți avea nevoie de un kilogram de nuci verzi și un kilogram de zahăr. Nucile se toaca marunt si se pun intr-un borcan de trei litri. Se toarnă zahăr deasupra. Borcanul se inchide si se pune intr-un loc intunecat timp de o luna, amestecand ocazional.

Nuca eliberează sucul și se amestecă cu zahărul. La final se obține un sirop maro închis. După o lună, siropul este scurs și gata de consum.


Distribuie