• Home
  • Actualitate
  • Lovitura primită de Elena Udrea din închisoare. ANAF a făcut anunțul care surprinde pe toată lumea

Lovitura primită de Elena Udrea din închisoare. ANAF a făcut anunțul care surprinde pe toată lumea

Lovitura primită de Elena Udrea din închisoare. De ceva timp, ANAF se chinuie să finalizeze vânzarea la licitație a unei parcele de câteva mii de metri pătrați situată în nordul Capitalei, care aparține Elenei Udrea. Ce se întâmplă acum?

Lovitura primită de Elena Udrea din închisoare

În 2023, ANAF a încercat să scoată la vânzare un teren din București, de 5.000 de metri pătrați, care îi aparține fostului ministru al Turismului. Terenul se află în zona zona lacului Străulești, iar prețul a fost stabilit la la 9 milioane lei cu TVA, adică 1,8 milioane de euro. Nu s-a vândut atunci, iar ANAF a făcut a doua licitație, prețul fiind redus cu 25%, la 6,8 milioane lei cu TVA.

La început acestui an, prețul terenului deținut de Elena Udrea a scăzut foarte mult. ANAF vrea să recupereze suma impusă Elenei Udrea de către Înalta Curte de Casație. În prezent, ea se află la închisoare, după ce a primit o condamnare de 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute.

ANAF încearcă să recupereze banii

Suma este una imensă, aproximativ 9 milioane de lei, din care 1 milion reprezintă șpaga confiscată. Experții susțin că eventualii investitori așteaptă prețul cel mai bun. În schimb, unii nici nu vor să audă de terenul respectiv, de frica DNA-ului.

„Era o modă să îți pui banii în terenuri, în Dascălu, în Chitila, pentru că urma o dezvoltare urbană. Se vindeau terenurile la cafenele din Dorobanți cu parcelele, fie că erau la Dascălu sau Moara Vlăsiei, așa, pe bandă.”, susține Eduard Uzunov, expert imobiliar, conform stirileprotv.ro.

Nimeni nu dorește să cumpere terenurile Elenei Udrea

Terenul de 5000 de metri pătrați al Elenei Udrea este împărțit în 5 loturi și este situat în nordul Capitalei. Terenul este teren agricol intravilan, însă Autoritatea Națională de Administrare Fiscală nu a convins pe nimeni să cumpere în zona respectivă. În urmă cu 10-15 ani, terenurile erau la mare căutare.

„Anumiți investitori așteaptă să scadă cât mai mult ca să le cumpere la un preț cât mai avantajos și să aștepte creșterea din nou./Poate unii dintre dezvoltatori nu vor să cumpere de la DNA din cauza controalelor ulterioare.”, a mai adăugat Eduard Uzunov, expert imobiliar, pentru Pro TV.

Fiscul vrea să facă o nouă licitație

În curând, Fiscul va încerca o nouă licitație, deși prețul de pornire va fi unul mai mic. Aceeași procedură se aplică și în cazul Crinuței Dumitrean. Fostă șefă a Autorității Naționale de Restituire a Proprietăților a scăpat de procesul penal, dar magistrații au decis să-i confiște mita de 400.000 de euro.

De asemenea, ANAF a vândut una dintre mașinile confiscate de la Elena Udrea cu suma de 5.000 de euro. Bunuri ale Elenei Udrea și ale fostului ei soț, omul de afaceri Dorin Cocoș, au mai fost scoase la licitație în cadrul unor proceduri de executare silită.


Distribuie