• Home
  • Actualitate
  • Minune la o biserică din Sibiu. Icoana făcătoare de minuni adusă de la Athos a început „să plângă” cu mir

Minune la o biserică din Sibiu. Icoana făcătoare de minuni adusă de la Athos a început „să plângă” cu mir

Minune în timpul slujbei. Una dintre cele mai importante icoane făcătoare de minuni din muntele Athos, care în urmă cu doar câteva zile a fost adusă la Sibiu, a început să plângă în timpul slujbei.

Credincioșii sunt convinși că este vorba despre un miracol.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Iviron, împreună cu Moaștele Sfintei Parascheva, au ajuns, miercuri seară, la Sibiu.

Credincioșii sunt așteptați, în număr cât mai mare, să vină din toate colțurile țării în pelerinaj la Biserica Dealului. Această icoană este cunoscută pentru minunile pe care le-a făcut, spune părintele Cătălin Dumitrean. „Vindecă bolile și vă dă liniște în necazurile pe care le aveți”, a adăugat acesta.

Părintele Cătălin Dumitrean îi îndeamnă pe credincioși să vină în pelerinaj la Sibiu căci aici, miercuri seara, a ajuns icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Iviron – Muntele Sfânt, dar și Sfintele Moaște ale Sfintei Parascheva. „Începând de astăzi (n.red.: miercuri, 28 septembrie), vă așteptăm la Sibiu, la pelerinajul cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Iviron și la veșmântul Cuvioasei Parascheva care sosește la biserica noastră timp de 7 zile. Iată un dar neașteptat, o minune care s-a săvârșit pentru dumneavoastră, o icoană din care a izvorât mir, o icoană făcătoare de minuni care poate să vă vindece bolile și să vă dea liniște în necazurile pe care le aveți. Sosește la Sibiu, la noi, la Biserica Dealului, la ora 17:45. Este cea mai importantă zi din această perioadă pentru că primim daruri mari”, le-a transmis părintele Dumitrean credincioșilor.

Acesta le-a povestit oamenilor și istoria icoanei, dar și minunile pe care le-a făcut Maica Domnului. „Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, din Iviron are o istorie destul de interesantă dacă ne gândim la faptul că un călugăr pe nume Gavril, din mănăstirea Iviron, s-a bucurat de darul cel mare al mergerii pe apă când a recuperat icoana Maicii Domnului, din care Maica Domnului i-a vorbit, i-a făcut semn să vină pe ape, și asemenea Sfântului Apostol Petru, care chemat de Mântuitorul a mers pe ape la un moment dat până în proximitatea Domnului, așa și călugărul Gavril a mers pe apă, pășind ca și cum ar păși pe uscat, pentru a îmbrățișa această icoană, pentru a o culege din valuri și pentru a o aduce în incinta mănăstirii Iviron”, spune părintele Cătălin Dumitrean.

„Icoana făcătoare de minuni a anticipat că urmează să vină pandemia”

Deși icoana care a ajuns la Biserica Dealului este o copie a icoanei culeasă din valuri de călugărul Gavril, minunile nu vor înceta să apară, fiindcă în urmă cu câțiva ani, din ea a început să curgă mir. Mulți cred că această minune s-a întâmplat pentru a-i preveni pe credincioși că va veni pandemia. „Este o icoană în copie, dar culmea este, că aici este darul pe care trebuie să îl folosiți, tocmai din această copie a făcut Dumnezeu minunea izvorârii de mir. Nu putem înțelege și descifra în totalitate minunile așa cum se petrec ele. De ce se petrec ele, de ce a trebuit ca din această icoană Maica Domnului să plângă, de ce plânge Maica Domnului, de ce lăcrimează în fața dumneavoastră, de ce minunea s-a petrecut public acum câțiva ani. Sigur că a urmat pandemia imediat și poate ne-am zis, cine știe, Maica Domnului a anticipat evenimentele care urmau să se petreacă în lume, cu morți, cu dureri, cu necazuri și suspine. Poate a anticipat această icoană”, spune părintele Dumitrean, potrivit Ora de Sibiu.

„Ne întrebăm de ce vine astăzi pe strada Dealului și ce vrea Maica Domnului pentru noi, creștinii, care vom veni la Sibiu. Răspunsul e în întrebare, dar dacă este să luăm toate minunile Maicii Domnului (…) ați văzut că după fiecare venire a unei icoane s-au întâmplat minuni extraordinare, semne deosebite. S-a întâmplat ca Maica Domnului să vorbească, s-a întâmplat ca Maica Domnului să vindece boli de cancer, bolile cele mai grele, s-a întâmplat să liniștească sufletele, să ajute copiii să se vindece. S-a arătat Maica Domnului prin această icoană și vrea să vă cheme la vindecări, vrea să vă cheme la izvorul darurilor”, a adăugat părintele Cătălin Dumitrean.


Distribuie