• Home
  • Actualitate
  • Mircea Badea a facut anuntul in direct la Antena 3: „Vom asista la moartea…”

Mircea Badea a facut anuntul in direct la Antena 3: „Vom asista la moartea…”

In data de 9 octombrie, Mircea Badea a abordat subiectul conflictului din Israel, exprimandu-si opinia cu privire la ceea ce crede ca se va intampla in perioada imediat urmatoare. De asemenea, prezentatorul TV a analizat modul in care a fost posibil atacul.

Potrivit informatiilor din Wall Street Journal, se pare ca Iranul ar fi planuit si aprobat atacul impotriva Israelului. O alianta strategica ar fi fost formata in luna august pentru a coordona incursiuni aeriene, terestre si maritime, dupa cum a remarcat Le Figaro. Pentru pregatirea ofensivei, au avut loc mai multe intalniri la Beirut, la care au participat ofiteri din Corpul Gardienilor Revolutiei Islamice din Iran.

Intr-un interviu acordat in 2022, liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a dezvaluit ca Iranul a furnizat rachete in valoare de zeci de milioane de dolari gruparii islamiste. De asemenea, a mentionat ca Iranul a alocat 70 de milioane de dolari pentru sprijinirea gruparii palestiniene in dezvoltarea rachetelor si a sistemelor de atac impotriva statului Israel.

Haniyeh a subliniat intr-un interviu pentru Al-Jazeera ca diverse tari contribuie financiar la sustinerea grupului, insa Iranul este cel mai important donator.

Dupa atacul din data de 7 octombrie, avioanele israeliene au lovit tinte din Gaza, iar fortele terestre au purtat lupte pentru a recastiga controlul asupra satelor si oraselor de la granita cu Fasia Gaza, care fusesera ocupate de Hamas.

„Vom asista in urmatoarea perioada la moartea mitului inteligentei artificiale.”

Mircea Badea a discutat despre modul in care a fost posibil atacul si a ridicat intrebari cu privire la faptul ca cei responsabili cu securitatea nu dispuneau de informatiile necesare.

„Eu cred ca vom asista in urmatoarea perioada la moartea mitului inteligentei artificiale. Eu personal n-am niciun fel de indoiala ca noua maniera, inclusiv in serviciile secrete si de abordare sau a orice cu scenarii de AI si totul bazandu-te in aproape in exclusivitate si-a dovedit in zilele noastre falimentul.

Sigur ca poate ca Iranul, adica toate indiciile si cumva e si cam in sens cum ar spune cetateanul american ca Iranul e. Am inteles ca Iranul a facut nasoale si au vrut sa faca nasoale. Dar ce au facut ceilalti? Cred s-au bazat mult pe AI (n.r. Inteligenta Artificiala)”, a declarat el la Antena 3 CNN.

Analistul militar Radu Tudor a adaugat ca „niciodata inteligenta umana si simturile umane nu vor putea fi inlocuite, mai ales cand e vorba de a preveni un razboi de inteligenta artificiala, de supraveghere electronica. Ne-am dezvoltat foarte mult, am crescut noi capacitati, dar omul ramane resursa cea mai importanta pentru culegerea de informatii si pentru supravegherea unui inamic care, iata, a dat o lovitura mortala statului Israel. Si trebuie sa fie o lectie pentru noi.”


Distribuie