• Home
  • Actualitate
  • Mort timp de 90 de minute și readus la viață de medici, bărbatul din imagine povestește ce a văzut: „Nu e ceea ce crede lumea!”

Mort timp de 90 de minute și readus la viață de medici, bărbatul din imagine povestește ce a văzut: „Nu e ceea ce crede lumea!”

Australianul Alistair Blake, care a fost în moarte clinică timp de 90 de minute înainte de a fi readus la viață de către medici, povestește ce a văzut „dincolo”.

Blake, în vârstă de 61 de ani, a intrat în stop cardiac în ianuarie 2019, în timp ce dormea lângă soția sa, Melinda.

Melinda a început imediat manevrele de resuscitare și a chemat, între timp, salvarea.

Paramedicii sosiți la fața locului l-au resuscitat și ei pe Alistair, ba chiar i-au administrat și șocuri electrice cu ajutorul unui defibrilator, însă bărbatul nu dădea niciun semn că și-ar reveni.

După 90 de minute de eforturi ale salvatorilor, bărbatul a început să aibă din nou puls.

„Din punct de vedere tehnic, am fost mort timp de 90 de minute. Îmi amintesc că m-am culcat sâmbătă seara, iar următorul lucru pe care mi-l amintesc a fost că m-am trezit joi dimineață în timp ce mă mutau de la Terapie Intensivă la Chirurgie Cardiovasculară. Creierul meu pur și simplu a blocat ceea ce s-a întâmplat între aceste două momente”, povestește acum Blake, citat de Daily Star.

Sursa foto: Facebook

„Nu știu ce este acolo”

Australianul povestește că, începând din acel moment, a fost întrebat de nenumărate ori ce a văzut „dincolo” în timpul celor 90 de minute în care a fost în stop cardio-respirator.

„Mulți oameni mă întreabă dacă am văzut ceva. Nu, nu am văzut nimic. Fără lumini puternice, nimic de genul acesta. Nu știu ce este acolo, dar nu mă deranjează asta, atât timp cât sunt în formă și sunt sănătos”, spune el.


Distribuie