• Home
  • Povești
  • „Nu ștergeți praful în partea de sus a dulapurilor”. Un vecin a sugerat: în 7 minute poți elimina „foarte de sus” fără eforturi fizice inutile

„Nu ștergeți praful în partea de sus a dulapurilor”. Un vecin a sugerat: în 7 minute poți elimina „foarte de sus” fără eforturi fizice inutile

Voi împărtăși o soluție ieftină, dar eficientă, despre cum să scapi pur și simplu de grăsimea veche de deasupra dulapurilor de bucătărie. Pentru a nu mai fi nevoit să le curățați ore întregi.

Dacă nici nu vă place aspectul grăsimii înghețate pe dulapuri, dar este păcat să pierdeți timpul cu o spălare lungă, sfatul vecinului meu vă va fi și el la îndemână.

Tuturor nu ne place să ne împiedicăm de grăsime încăpățânată și de placa murdară care durează ore întregi pentru a se curăța. Dar straturi grele de praf se depun pe aproape toate suprafețele. Și dacă mesele și rafturile deschise pot fi șterse fără efort nejustificat, atunci cum rămâne cu dulapurile înalte? A te agita cu ei aduce multe chinuri și neplăceri.

Înainte de a învăța despre modalitatea ușoară de a menține partea superioară a dulapurilor curată, am încercat multe metode diferite de curățare.

Primul este să te urci pe un scaun mai sus și să ștergi praful la modă veche, cu o cârpă, încercând să ajungi în fiecare colț. Și cum se amorțește spatele, iar brațele obosesc!
Gimnastica este cu siguranță un lucru util, dar trebuie să recunoașteți că absolut nu doriți să vă lăsați toate puterile în bucătărie, lustruind la nesfârșit dulapurile.

A doua metodă este utilizarea ziarelor. Am acoperit dulapurile cu ele, iar când a venit momentul curățeniei, s-a dovedit că praful de pe ziare nu se așează strâns.
În timp ce scoteam o bucată din dulap, care este și foarte tristă și lungă, murdăria a reușit să se împrăștie în toate direcțiile. Metoda nu s-a justificat deloc. Lăsând încercările de a veni cu ceva mai eficient, aproape că m-am resemnat cu faptul că va trebui întotdeauna să petrec mult timp și nervi cu curățarea umedă.

Dar o dată, ciocnindu-mă din greșeală și discutând cu un vecin, am învățat în sfârșit cum să rezolv această problemă fără prea mult efort.

Se pare că și ea suferea pentru a menține casa curată, până când într-o zi a găsit o metodă eficientă, pe care mi-a împărtășit-o.

O vecină mi-a spus să cumpăr o folie transparentă dintr-un magazin de hardware și să o întind pe dulapuri, astfel încât să se acumuleze praf și grăsime pe ea.

În aceeași seară, m-am uitat la Ikea și am cumpărat acest film, și destul de ieftin, care nu a putut decât să se bucure, pentru că dacă metoda nu se justifică, nu va fi atât de jignitoare.

Totuși, nu a trebuit să regret, s-a dovedit a fi mântuirea mea! Acum, când vine vorba de curățenia generală în bucătărie, îl rulez ușor și îl arunc.

Da, bineînțeles că poate fi înmuiat și spălat. Dar nu l-am cumpărat doar ca să pierd timpul cu el. Dacă vă pare rău că ați aruncat, căutați unul mai ieftin.

O rolă mă ține foarte mult timp, chiar și cu utilizare frecventă.

Principalul lucru este să selectați filmul în funcție de lățimea dulapului, astfel încât mai târziu să nu trebuiască să spălați marginile ca mine. Dar chiar și așa – și-a redus deja sarcina.

Mi-a luat doar 7 minute să măsoare și să tai filmul pentru a se potrivi cu dulapul. Data viitoare o sa mai fac putin ca sa fie si marginile inchise.

Acum nu petrec ore întregi chiar sub tavan, spălând cu încăpățânare partea de sus a dulapurilor, ci doar schimbând periodic filmul, atât.


Distribuie