• Home
  • Culinar
  • O ceapă și două căței de usturoi – niciodată să nu uitați acest remediu

O ceapă și două căței de usturoi – niciodată să nu uitați acest remediu

Unii îl numesc și “minunea de acasă” – un remediu natural pentru tuse, gât inflamat și pentru întărirea sistemului imunitar. Puteți pregăti acest remediu astăzi și să vă întăriți organismul la maximum.

Nu uitați să înregistrați această rețetă, deoarece va fi cel mai bun ajutor al vostru pe tot parcursul toamnei și iernii. Pregătiți acest sirop casnic împotriva tusei, pe care garantat îl veți face în fiecare an.

Pe lângă faptul că este delicios, este și foarte eficient, astfel încât îl puteți recomanda și prietenilor voștri. Iată pentru ce puteți folosi acest remediu natural:

Se utilizează în caz de imunitate slăbită, tuse frecventă, bronșită inflamată, gât dureros, infecții sinusale frecvente.
INGREDIENTE NECESARE: 1 ceapă roșie (de dimensiune medie), 2 căței de usturoi mari sau 3-4 mai mici, 5 lămâi (preferabil organice) și 5 linguri de miere de albine organică (de preferință de la un stupar verificat, mierea trebuie să fie de calitate).

MOD DE PREPARARE: Încercați să găsiți o ceapă roșie, deoarece este recomandată pentru această rețetă. Cu toate acestea, dacă nu puteți găsi una, oricare va face. Curățați bine ceapa, îndepărtați coaja și tăiați-o în bucăți mici.

Puteți tăia ceapa în cuburi mici sau felii subțiri, cum doriți (nu trebuie să fie prea mică, dar nici prea mare). Apoi, curățați cățeii de usturoi și tăiați-i în bucăți mici sau felii subțiri.

În vasul cu ceapa și usturoiul tăiat, adăugați cinci linguri pline de miere. Amestecați bine. Stoarceți lămâile, îndepărtați sâmburii și adăugați sucul rezultat în amestec și amestecați.

Baza siropului este gata când observați că mierea începe să se dizolve în sucul de lămâie și ceapă. Acoperiți vasul cu folie de plastic sau capac, dacă aveți, și lăsați-l în frigider peste noapte.

După ce amestecul a stat peste noapte timp de 24 de ore, puteți să-l strecurați printr-o sită fină sau, cel mai bine, printr-un tifon dens, astfel încât să puteți stoarce și sucul rămas. Stocați siropul rezultat într-o sticlă de sticlă și păstrați-l bine în frigider.

UTILIZARE: Utilizați-l de trei ori pe zi, o lingură de supe cu jumătate de oră înainte de masă.


Distribuie