Slanina are proprietati curative, intareste sistemul imunitar, regleaza contractiile muschiului inimii, trateaza durerile de articulatii si favorizeaza scaderea colesterolului.
Bucatarul.tv va recomanda sa incercati o reteta delicioasa de slanina in saramura, care este foarte gingasa si aromata.
Slanina se prepara in saramura fierbinte, de aceea o puteti savura dupa 3 zile. Adaugati condimentele preferate pentru a obtine un gust intens si delicios.
Ingrediente:
500 g de slanina proaspata
1.5 I de apa
200 g de sare
3 frunze de dafin
13 boabe de piper negru
3 catei de usturoi
5 g de piper rosu
Mod de preparare:
Puneti apa la foc, aduceti-o la fierbere, presarati sarea, boabele de piper negru, rosu si frunzele de dafin. Fierbeti amestecul timp de 3 minute.
Nu rata: Crema de zahar ars – Reteta simpla, delicioasa si rapida
Puneti slanina intr-un vas mare sau caserola, turnati deasupra saramura fierbinte, acoperiti slanina cu o farfurie si puneti deasupra o greutate (o sticla cu apa).
Saramura trebuie sa acopere slanina complet. Lasati slanina sa stea in saramura timp de 3 zile la temperatura camerei.
Dupa 3 zile scoateti slanina din saramura si frecati-o cu usturoi maruntit.
Ce boli poate ameliora slanina
Cand cercetarile medicale au descoperit actiunile negative ale produselor alimentare noi, care au incercat sa inlocuiasca grasimile traditionale, specialistii si-au indreptat atentia catre slanina, un aliment fara E-uri, coloranti si conservanti.
Si au primit raspuns la intrebarea: de ce stramosii nostri au fost sanatosi si puternici? Ei bine, s-a dovedit ca slanina intareste sistemul imunitar.
Aceasta calitate se datoreaza acidului arahidonic, care favorizeaza scaderea colesterolului, imbunatateste functiile de protectie ale organismului si, de asemenea, este necesar pentru producerea compusilor chimici responsabili pentru raspunsurile imune si reactiile inflamatorii.
Cantitati mici de grasime sunt de folos pentru inima si vasele de sange, reglementeaza contractiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului cardiac, si sprijina tonusul vascular.
Fumatorii au, de asemenea, un beneficiu daca mananca putina slanina, datorita faptului ca ea contine seleniu. Acest microelement intareste sistemul imunitar si previne oxidarea in organism. Astfel, pagubele produse de tigari se reduc partial.
Slanina incetineste si intoxicarea alcoolica, prin acoperirea peretilor stomacului cu grasime si crearea pansamentului gastric, care previne absorbtia rapida de alcool din stomac. Alcoolul trece mai departe in intestin, unde, totusi, va fi absorbit, dar treptat.