• Home
  • Actualitate
  • O mulțime de oameni l-au condus pe ultimul drum pe George Nicolescu. Artistul a fost înmormântat în orașul său natal, un loc pe care îl iubea din toată inima

O mulțime de oameni l-au condus pe ultimul drum pe George Nicolescu. Artistul a fost înmormântat în orașul său natal, un loc pe care îl iubea din toată inima

Ploieștiul, orașul natal al lui George Nicolescu, a fost locul în care comunitatea și-a luat rămas bun de la unul dintre cei mai iubiți artiști ai săi. Într-o zi de sâmbătă, o mare de oameni, inclusiv membri ai familiei, prieteni și fani, s-au adunat pentru a-l însoți pe artist în ultima sa călătorie către locul de veci. Ceremonia a început la Biserica Sfântul Nicolae Ispravnici, unde a avut loc slujba de înmormântare, după care cortegiul s-a îndreptat către Cimitirul Viișoara, marcând astfel sfârșitul pământesc al artistului.

George Nicolescu, al cărui talent și muzică au atins inimile multor generații, a fost omagiat de către personalități de seamă ale scenei muzicale românești. Printre aceștia s-au numărat Aurelian Temișan și Horia Moculescu, care au împărtășit amintiri și povești despre momentele petrecute alături de Nicolescu, evidențiind calitățile sale de umilință, talent și înțelepciune. Temișan a subliniat modul în care artistul l-a învățat despre simplitate și esențialitate, în timp ce Moculescu a evocat veselia și puterea interioară a lui Nicolescu, prezentându-l ca un exemplu demn de urmat.

Dragoș Popa, un alt artist apropiat de Nicolescu, a exprimat profundul său respect și admirație pentru prietenul său, subliniind importanța pierderii sale pentru muzica românească. Muzica lui George Nicolescu a însoțit întreaga ceremonie, oferind un cadru emoțional puternic, iar la final, aplauzele celor prezenți au răsunat în semn de omagiu și recunoștință.

Nicolescu nu a fost doar un muzician talentat, ci și un om cu o personalitate caldă și generoasă, recunoscut pentru spiritul său deschis și pentru ajutorul oferit celor din jur. În recunoașterea contribuției sale semnificative la cultura locală și națională, Consiliul Local Ploiești i-a acordat post-mortem titlul de „Cetățean de Onoare”, simbolizând astfel aprecierea orașului pentru întreaga sa activitate artistică și umanitară.

Un moment emoționant a fost adus de echipa sa de suflet, Petrolul Ploiești, care a prezentat o pancartă emoționantă, recunoscând legătura strânsă dintre Nicolescu și comunitatea petroliștilor, și apreciind contribuția și afecțiunea sa față de echipă și oraș.

Despărțindu-se de această lume la vârsta de 74 de ani, George Nicolescu își continuă călătoria în eternitate, lăsând în urma sa un ecou muzical care va rămâne viu în amintirea celor care l-au cunoscut, l-au iubit și au fost mișcați de arta sa. Mesajul și muzica sa continuă să inspire și să motiveze, amintindu-ne de puterea artei de a conecta suflete și de a transcende timpul. George Nicolescu va rămâne o legendă a muzicii românești, o voce care a atins profund inimile ascultătorilor săi și care va continua să inspire pentru mult timp de acum înainte.


Distribuie