O plantă discretă, iar beneficiile ei pentru sănătate sunt puternice!

Autor:

Data:

Această plantă discretă, cu semințe mici de culoare închisă, este surprinzător de prolifică.

Într-un singur sezon , traista ciobanului poate produce peste 60.000 de semințe, care germinează imediat ce intră în sol. Datorită acestei proprietăți, crește în toată Polonia.

Pe lângă fertilitatea fenomenală, această plantă are și proprietăți vindecătoare cunoscute încă din cele mai vechi timpuri.

Deja vechii romani cu ajutorul pungii ciobanului (Capsella bursa-pastoris (L.) Medik.) au oprit sângele și au îmbunătățit activitatea sistemului digestiv. În Evul Mediu, această plantă a atras atenția alchimiștilor – căutători ai Pietrei Filosofale.

Punga ciobanului a fost folosită pe scară largă în China, unde a fost cultivată ca cultură de legume de secole. Punga poate fi găsită în rețetele de salate coreene sau ca alternativă la urzica sau măcrișul în supe. Frunzele sale se potrivesc bine cu castraveți proaspeți și varză. În India modernă, această plantă este folosită în mod obișnuit pentru a combate paraziții.

Distribuie în toate grupurile. Mulțumim!

Punga ciobanului a fost folosită pe scară largă în medicina populară antică, este folosită activ și astăzi în medicina pe bază de plante. Astăzi, teaca ciobanului poate fi achiziționată sub formă de material uscat, pungi și extract lichid.

Din punct de vedere botanic, punga ciobanului este descrisa ca o planta anuala din familia varzei cu fructe turtite si seminte maro-galbui. Înălțimea sa poate depăși jumătate de metru. Punga ciobanului preferă solul umed. Crește în desișuri și înflorește din primăvară până la sfârșitul verii, fructele se coc în mai.

Înainte de a recolta punga ciobanului , resturile de rădăcini și frunzele uscate sau pătate de pământ trebuie tăiate. Materiile prime se usucă timp de o săptămână în pod sau în vânt sub un adăpost fără soare. Planta uscată ar trebui să-și păstreze frunzele verzi naturale și florile albe.

Proprietățile vindecătoare ale pungii ciobanului
Crește peste tot , punga ciobanului este surprinzător de bogată în vitamine, acizi organici, oligoelemente și macroelemente. Planta conține acid ascorbic, oxalic, malic, tartric, fumaric, vitaminele K și B, carotenoide, saponine, steroizi, glicozide, cumarine, fitoncide și taninuri. Semințele plantei conțin cantități mici de uleiuri esențiale de muștar și alil.

Nu uita să distribui – îți mulțumim că ne urmărești! ❤

Mai simplu spus, zincul, cuprul și cromul, combinate cu magneziu, fier, calciu și potasiu, fac din punga ciobanului un remediu eficient pentru dependență și anemie. Vitamina K și alte substanțe benefice conținute în plantă măresc tonusul mușchilor netezi ai uterului și intestinelor. Prin urmare, herboriștii folosesc punga ciobanului ca ajutor în scăderea tensiunii arteriale, oprirea sângelui în ginecologie, tratarea bolilor intestinale acute și cronice și tratarea bolilor vezicii urinare și a hemoroizilor. Eficacitatea infuziei de punga ciobanului a fost dovedita in cazul tuberculozei pulmonare cu hemoptizie, febra tifoida si ateroscleroza.

Extern, planta este folosită pentru vindecarea rănilor purulente. Tratăm rănile mici și vânătăile cu suc proaspăt de plante folosind comprese.

Produs alimentar
Scop: gastrita, febra, hemoroizi, diaree, menopauza, sangerari uterine
Organe si sisteme: rinichi, aparat digestiv, aparat reproducator

Fitoterapeuții cred că planta este capabilă să curețe sângele de toxine și să îmbunătățească funcțiile de protecție ale organismului, așa că o prescriu pentru răceli și convalescență bolnavilor de cancer. Astfel, în fitoterapie se folosesc proprietăți antiinflamatoare, diuretice, astringente, purificatoare de sânge, antipiretice, vasodilatatoare și cicatrizante .

Din ce în ce mai mult, herboriștii folosesc efectul său hemostatic, acesta face parte din aproape toate produsele hemostatice cu mai multe ingrediente vândute în farmacie.

Contraindicații la utilizarea unei pungi

Ca toate plantele medicinale, poseta are contraindicații.

Prin urmare, cu prudență, până la jumătate din doză, se recomandă utilizarea infuziilor și decocturilor din această plantă pentru cei care suferă de alergii.

Este mai bine să refuzați utilizarea pacienților cu boli tiroidiene, predispuși la cheaguri de sânge și după un atac de cord.

Consultați un specialist dacă aveți probleme cu inima, pietre la rinichi, sunteți însărcinată sau alăptați.

Datorită proprietăților de îngroșare ale poșetei, aceasta nu trebuie luată concomitent cu diluanți ai sângelui.

Aplicare punga ciobanului

Femei
Datorită capacității de a contracta mușchii uterini și de a activa coagularea sângelui, extractul lichid și infuziile tecii sunt utilizate în tratamentul sângerărilor uterine, sângerării abundente la adolescenți și menopauzei, precum și sângerărilor fibroase, proceselor inflamatorii și dishormonale.

Infuzie

Se toarnă 300 ml apă clocotită peste 2 lingurițe de capsulă și se fierbe în baie de apă timp de 15 minute, apoi se strecoară.
Bea o jumătate de cană de trei ori pe zi înainte de mese pentru a opri sângerarea la femei și ulcerul intestinal.

Pentru presiune
Datorită proprietăților sale vasodilatatoare și efectului pozitiv asupra circulației sângelui, este utilizat atât pentru scăderea, cât și pentru creșterea tensiunii arteriale, dar se recomandă măsurarea regulată a indicatorilor și convenirea asupra dozei de plantă cu medicul curant.

Infuzie

Se toarnă 1 linguriță de frunze de poșetă mărunțite într-un pahar cu apă rece fiartă sau de izvor și se lasă cel puțin 8 ore.
Se beau 1-2 linguri cu 30 de minute inainte de masa.

Ceai

Pune 1 lingurita de ierburi uscate intr-o cana si toarna peste ea apa clocotita.
Se beau 2 pahare pe zi, dimineata si seara inainte de masa pentru a stabiliza tensiunea arteriala.

Pentru rinichi și ficat
Poșeta este folosită și în urologie. Bărbaților și femeilor li se recomandă să ia infuzii pentru boli ale sistemului genito-urinar. Planta este inclusă în preparatele medicinale pentru tratamentul pielonefritei, cistitei și urolitiazelor.

Suc
Stoarceți sucul de la planta proaspătă cu un storcator. Se diluează sucul rezultat cu apă 1:1.
Luați 40 de picături de trei ori pe zi pentru boli de ficat și rinichi.

Sucul proaspăt de ierburi diluat cu apă poate fi folosit și pentru sângerări nazale, turnându-l în ambele nări.

Un astfel de suc poate fi preparat pentru iarnă, turnând vodcă.