• Home
  • Actualitate
  • Obligatie legala: Fisa salvatoare in masina! Amenzi de la 1000 lei: Verificari in desfasurare!

Obligatie legala: Fisa salvatoare in masina! Amenzi de la 1000 lei: Verificari in desfasurare!

O noua prevedere legislativa le impune soferilor romani sa aiba intotdeauna la ei o fisa. Aceasta fisa se mai numeste si “cartea de salvare a autoturismului”. Acest document este acum obligatoriu pentru toti soferii din Romania si trebuie sa fie printat color si in format A4. Politia Romana a inceput deja controalele si amenzile pentru lipsa acestui document pornesc de la 1000 de lei.

“Cartea de salvare a autoturismului” este un document deosebit de important, mai ales in cazul unui accident rutier. Aceasta fisa contine o schita detaliata a mecanismului masinii, precum si localizarea airbag-urilor, conductelor de combustibil si a altor elemente care nu sunt vizibile la prima vedere.

Fiecare autoturism are sisteme de siguranta complexe, ramforsari special concepute pentru a rezista unui impact, airbag-uri care se pot declansa accidental sau conducte de combustibil pozitionate in locuri mai putin accesibile. De asemenea, instalatia electrica a masinii este un alt aspect important mentionat in “cartea de salvare a autoturismului”.

Echipa de descarcerare care intervine la locul unui accident rutier are nevoie de aceasta fisa pentru a putea actiona in mod eficient si in siguranta. Cunoscand pozitia tuturor acestor componente, echipa de salvare poate interveni rapid si poate lua masurile necesare pentru a scoate soferul din masina fara a-i pune viata in pericol.

Este important ca toti soferii sa fie constienti de aceasta noua prevedere legislativa si sa se asigure ca au “cartea de salvare a autoturismului” in masina, la indemana. Riscul de a primi o amenda de 1000 de lei poate fi evitat prin respectarea acestei cerinte legale.

In concluzie, “cartea de salvare a autoturismului” devine un document esential pentru toti soferii din Romania. Aceasta fisa ofera informatii vitale echipelor de salvare in cazul unui accident rutier si contribuie la asigurarea unei interventii rapide si eficiente. Soferii trebuie sa se asigure ca au acest document la ei in masina, pentru a evita amenzi si pentru a-si proteja propria siguranta.


Distribuie