• Home
  • Meteo
  • Octombrie vine cu vreme plăcută și lipsă de ploi

Octombrie vine cu vreme plăcută și lipsă de ploi

Luna octombrie aduce vreme plăcută și temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit

Cu toții ne bucurăm când suntem răsfățați de vremea frumoasă și temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit.

Ei bine, aceasta este exact vremea pe care o vom avea în luna octombrie, conform prognozei ANM pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 2 octombrie – 30 octombrie.

Conform acestor previziuni, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cu toate acestea, abaterea termică pozitivă va fi ușor mai accentuată în regiunile extracarpatice. Asta înseamnă că vom avea parte de temperaturi plăcute și perfecte pentru a petrece timpul în aer liber.

Dar nu doar temperaturile vor fi mai ridicate în octombrie, ci și cantitățile de ploi vor fi deficitare, în special în primele trei săptămâni ale lunii. Aceasta înseamnă că putem să ne bucurăm de zile lungi și însorite, fără a fi nevoiți să luăm umbrelele cu noi în fiecare zi.

Prognoza pe săptămâni
Dacă ne uităm mai atent la prognoza pe săptămâni, putem observa că vremea va continua să fie favorabilă și în următoarele săptămâni.

În prima săptămână, intervalul 02.10.2023 – 09.10.2023, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile țării. Cu toate acestea, abaterea termică va fi ușor mai accentuată în regiunile extracarpatice. De asemenea, se estimează că cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări. Așadar, să pregătim hainele ușoare și umbrelele, dar doar pentru cazurile de urgență.

În a doua săptămână, intervalul 09.10.2023 – 16.10.2023, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane. Așadar, vom avea parte de o vreme excelentă pentru a ne bucura de activitățile în aer liber.

În a treia săptămână, intervalul 16.10.2023 – 23.10.2023, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud, sud-est și la munte. Astfel, vom avea parte de o vreme minunată pentru a petrece timpul la plajă sau în parc.

În a patra și ultima săptămână, intervalul 23.10.2023 – 30.10.2023, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va putea fi local excedentar, mai ales în zonele montane și sub montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. Deci, să ne bucurăm de ultimele zile ale lunii octombrie cu temperaturi plăcute și puține ploi.

Luna octombrie ne răsfață cu vreme plăcută și temperaturi mai ridicate
În concluzie, luna octombrie ne aduce o vreme plăcută și temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit. Potrivit prognozei ANM pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 2 octombrie – 30 octombrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei, în special în regiunile extracarpatice. Cantitățile de ploi vor fi deficitare, oferindu-ne astfel ocazia de a ne bucura de zile lungi și însorite.

Aceste previziuni ne arată că putem aștepta cu nerăbdare săptămâni de toamnă plăcută, cu temperaturi ideale pentru a petrece timpul în aer liber. Așadar, haideți să profităm de această vreme minunată și să ne bucurăm de frumusețea toamnei în România.


Distribuie