• Home
  • Actualitate
  • Până și brutarii mi-au cerut rețeta – Aceasta este cea mai bună pâine pe care am mâncat-o în viața mea

Până și brutarii mi-au cerut rețeta – Aceasta este cea mai bună pâine pe care am mâncat-o în viața mea

Ce ar putea fi mai satisfăcător decât mirosul și gustul unui pâine proaspăt coaptă în propria ta bucătărie? Dacă ai dorit întotdeauna să faci pâine acasă, ești norocos. În această rețetă, îți voi arăta cum să faci o pâine acasă delicioasă, ușoară și rapidă, folosind făină obișnuită.

Cu ingrediente simple pe care probabil deja le ai în cămară, vei putea savura o pâine proaspătă și pufoasă într-un timp scurt.

Continuați să citiți și descoperiți secretele de a face pâine acasă într-un mod simplu! **Ingrediente**
– 500 de grame (4 căni) de făină de grâu obișnuită
– 350 de mililitri (1 cană și jumătate) de apă călduță

– 6 grame de drojdie uscată sau 15 grame de drojdie proaspătă
– 10 grame de sare
– 15 grame de zahăr
– 3 linguri de ulei de măsline extravirgin

**Pas cu pas**

1. Într-un bol mare, amestecați făina, sarea și zahărul. Faceți un mic adâncitură în mijloc și adăugați drojdia uscată sau drojdia proaspătă mărunțită.

2. Turnați apa călduță peste drojdie și lăsați să se odihnească câteva minute pentru a activa drojdia și a se dizolva.

3. Adăugați uleiul de măsline extravirgin în amestec și începeți să frământați toate ingredientele împreună. Dacă utilizați un mixer cu cârlig pentru frământare, folosiți cea mai mică viteză.

4. Continuați să frământați timp de 10-15 minute sau până când obțineți o aluat moale și elastic care nu se lipește prea tare de mâini sau de bol.

Dacă este necesar, adăugați puțină făină dacă aluatul este prea lipicios.

5. Acoperiți bolul cu un șervețel curat și plasați-l într-un loc cald, fără curent de aer. Lăsați aluatul să se odihnească și să crească timp de aproximativ 1 oră, sau până când se dublează în volum.

6. După perioada de odihnă, preîncălziți cuptorul la 220 de grade Celsius și așezați o tavă de copt în centrul cuptorului.

7. Scoateți aluatul din bol și puneți-l pe o suprafață ușor presărată cu făină. Frământați-l ușor pentru a elibera gazul și dați-i forma unui pâine rotundă sau alungită, în funcție de preferința dvs. 8.

Transferați pâinea pe tava de copt și faceți câteva tăieturi diagonale în partea de sus pentru a o decora și a ajuta la creșterea uniformă a pâinii.

9.Plasați tava în cuptorul preîncălzit și coaceți pâinea timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când este aurie deasupra și sună gol când este ușor lovită pe partea de jos.

10.Scoateți pâinea din cuptor și lăsați-o să se răcească complet pe un grătar înainte de a o tăia și de a o savura.

Să faceți propria pâine acasă este o experiență satisfăcătoare și plină de satisfacție. Cu această rețetă ușoară și rapidă, puteți bucura de o pâine proaspătă, pufoasă și plină de aromă.

Fie că o savurați la micul dejun, o utilizați pentru a face sandvișuri delicioase sau o degustați simplă cu puțină unt, această pâine făcută acasă va avea succes în casa dvs. Încurajați-vă să încercați această rețetă și să descoperiți plăcerea de a coace propria pâine acasă. Nu există nimic ca gustul și aroma pâinii proaspăt coapte!


Distribuie