• Home
  • Religie
  • Parintele Vasile Ioana trage un puternic semnal de alarma: „Dragi parinti, nu deveniti slugile copiilor vostri! Voi trebuie sa…”

Parintele Vasile Ioana trage un puternic semnal de alarma: „Dragi parinti, nu deveniti slugile copiilor vostri! Voi trebuie sa…”

Parintele Vasile Ioana a vorbit despre greselile pe care le fac parintii in educatia copiilor lor. De asemenea, duhovnicul ofera si sfaturi importtante.

„Mamelor, tatilor, cand il vezi pe copil ca sta acolo la Fortnite ii zici: `ma, baiatule, vino incoace sa te iubesc!` si el zice `hmm, vreau aici la Fortnite`, el traieste intr-o lume virtuala. Noi (n.r. – parintii) devenim slujitorii copiilor nostri. Cum? `Ce-ti ia tata? Iphone 14? Bine, ultimul model. Ce sa-ti mai ia tata?` Dragi parinti, nu deveniti slugile copiilor vostri! Voi trebuie sa fiti repere!

`Copile drag, am pentru un tricou intre 60 si 120 de lei. Cauta si tu ceva`. Pune-i masura copilului! Vorbesc ca tata de trei baieti. Mi-am luat teapa. Al doilea baiat este student la Oxford, studii de filosofie, si am zis sa mergem si noi. Oxford este un oras superb. Am zis hai sa iesim la un restaurant si ne uitam in meniu, steak 38 lire, iar copilul nostru zice: `bai, tata, esti nebun? Cum sa dai 38 de lire? Iti cumpar cinci steak-uri de la magazin si le fac eu acasa`. M-am rusinat! Copilul a invatat masura! Eu nu i-am dat copilului meu bani. (…) Ce inseamna asta? Copilul daca invata masura, invata valoarea banului castigat de el. Dar daca el numai primeste, primeste, i se pare ca e Dumnezeu pe pamant si invata sa primeasca totul usor. Si cand vine viata cu buldozerul si il buseste, pentru ca viata te buseste…”, a spus parintele Vasile Ioana in cadrul podcastului „Fain & Simplu” cu Mihai Morar.

Parintele Vasile Ioana: „Tinerii de astazi invata sa ia totul usor!”

„Noi alintam copiii. Mamelor de baieti, baietii devin foarte alintati de mamele dulci care revarsa dragostea in copil. Baiatul este regele, este printul si atunci cand va vorbi cu o fata va descoperi ca nu e print. Atunci apare socul si baiatul zice nu sunt pregatit pentru o relatie`.

Noi parintii trebuie sa punem lucrurile la locul lor! Daca vrei sa cresti un baiat, impinge-l din confortul casei, scoate-l afara din casa! Ai mei au iesit afara din casa la studentie. Au obtinut note bune la Bacalaureat si au plecat. Bine, noi suntem in spate cu rugaciunile, dar vointa lor e libera.

Tinerii de astazi invata sa ia totul usor!”, a mai spus cunoscutul duhovniv.


Distribuie