Pensionarii Din Târgu Mureș, Exemplu De Generozitate

Un tânăr antreprenor din Târgu Mureș a reușit să impresioneze comunitatea locală prin gestul său de bunătate și altruism. Marius, coproprietar al cafenelei Crown Coffee, a hotărât că nu este de ajuns să ofere doar cafea și produse de patiserie clienților săi, ci și celor care se luptă cu sărăcia și lipsa de posibilități. Astfel, în fiecare zi, Marius pune câteva pachete cu mâncare pe treptele localului, oferindu-le celor nevoiași o șansă la o masă caldă.

Ideea a venit în urma deschiderii cafenelei, când Marius a constatat că mai multe produse de patiserie au rămas nevândute la finalul zilei. În loc să le arunce, Marius a decis să le ofere celor care au nevoie. Astfel, a grupat prăjiturile în pachețele și le-a așezat pe treptele cafenelei, alături de un bilet pe care a scris “Dacă ți-e foame!”.

Gestul său a atras imediat atenția celor din jur, iar în scurt timp au apărut și primii beneficiari ai acestui act de generozitate. Doi pensionari care se aflau în trecere au observat pachetele cu mâncare și au cerut să le ia pentru a-și hrăni cei trei nepoți. Însă, în loc să le ia fără să ofere nimic în schimb, cei doi bătrâni au făcut un gest remarcabil.

Ei s-au oferit să facă curățenie în jurul localului în schimbul prăjiturilor. “Nu au venit doar să le ia și să plece, au vrut să facă un serviciu pentru ele. Cred că în România lumea e bună, dar nu știe, în cea mai mare proporție. Oamenii nu știu să dăruiască”, a mărturisit Marius, impresionat de gestul lor.

Un obicei ce răspândește generozitatea

De atunci, gestul cafenelei Crown Coffee a devenit un obicei. În fiecare zi, Marius și echipa sa lasă pe treptele localului mâncare pentru cei nevoiași. Această inițiativă a prins contur încă din prima zi de deschidere a cafenelei, în luna ianuarie a anului 2017, și a continuat să se dezvolte de atunci.

Marius Mare, coproprietar al cafenelei, este mândru de acest gest și crede că este important ca fiecare dintre noi să facă câte ceva pentru cei din jur. “Nu a fost ceva premeditat. Nu ne-am gândit să ne facem reclamă, cum am fost acuzați de unii. Pur și simplu, la finalul zilei în care deschisesem cafeneaua, ne-am trezit că ne rămăseseră mai multe produse de patiserie. «Ce-ar fi să le scoatem în fața ușii? Sunt foarte mulți oameni nevoiași, poate cineva va veni și le va lua», ne-am zis”, a povestit Marius.

Un exemplu demn de urmat

Gestul cafenelei Crown Coffee din Târgu Mureș reprezintă un exemplu demn de urmat pentru întreaga comunitate. Prin această inițiativă, Marius și echipa sa demonstrează că bunătatea și generozitatea pot face o diferență semnificativă în viața celor nevoiași.

Acest gest simplu, dar plin de semnificație, ne reamintește că fiecare dintre noi poate contribui la schimbarea în bine a societății în care trăim. Fie că este vorba despre o mică atenție față de cei nevoiași sau despre implicarea în proiecte sociale, gesturile noastre pot inspira și determina pe alții să facă la fel.

Astfel de inițiative merită să fie apreciate și promovate, iar povestea cafenelei Crown Coffee din Târgu Mureș merită să fie cunoscută de cât mai multe persoane. Generozitatea și bunătatea nu trebuie să fie o raritate, ci o regulă în viața noastră de zi cu zi.


Distribuie