Preotul Gheorghe Colțea, un sfânt printre noi

Părintele Protopop Gheorghe Colțea a părăsit această lume într-un mod tragic, lăsând în urmă o mare tristețe în rândul credincioșilor.

Unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți preoți din România, Părintele Protopop Gheorghe Colțea, a trecut la cele veșnice la vârsta de doar 59 de ani. Cu o carieră deosebită în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, acesta și-a câștigat un loc special în inimile oamenilor prin harul său și prin implicarea sa în comunitate.

Părintele Gheorghe Colțea a fost paroh la Biserica „Sfântul Nicolae” din Moeciu de Jos și, începând cu data de 1 iulie 2006, a devenit primul protoiereu al Protopopiatului Bran-Zărnești. Prin predicile sale pline de înțelepciune și prin scrierile sale valoroase, acesta a inspirat și a îndrumat mii de credincioși în căutarea lor spirituală.

Un sfârșit neașteptat și tragic

Pentru mulți oameni, vestea trecerii la cele veșnice a Părintelui Gheorghe Colțea a fost un șoc. Aceasta s-a produs într-un mod fulgerător, în timp ce se deplasa spre Mitropolia Sibiului. Subit, starea sa de sănătate s-a înrăutățit și a intrat în comă.

Chiar și cu intervenția rapidă a medicilor, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva. Cu toate eforturile depuse de specialiști, decesul său a fost constatat, lăsând în urmă o durere profundă în inimile tuturor celor care l-au iubit și apreciat.

O moștenire spirituală de neprețuit

Părintele Protopop Gheorghe Colțea a fost un mentor și un ghid spiritual pentru mulți oameni. Enoriașii îi cereau ajutorul și găseau învățături prețioase în scrierile și aparițiile sale televizate. Contribuția sa în comunitatea creștină a fost una neprețuită și va rămâne vie în memoria celor care l-au cunoscut.

În aceste momente de tristețe și durere, familia și apropiatii Părintelui Gheorghe Colțea au transmis un mesaj emoționant de despărțire. Fiica sa a postat un mesaj pe rețelele sociale, exprimându-și regretele și rugându-se ca tatăl său să fie înconjurat de lumina Sfinților pe care i-a iubit atât de mult.

Cu siguranță, aceasta nu este decât o încetare tranzitorie a vieții sale pământești, deoarece amintirile și învățăturile Părintelui Gheorghe Colțea vor continua să trăiască în inimile celor pe care i-a influențat. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

“Cu mare durere în suflet și cu inima frântă anunț trecerea la Domnul a iubitului meu tată. Dragul meu tată, ai plecat mult prea repede de lângă noi, dar mă rog Bunului Dumnezeu să te pună lângă Sfinții pe care tu ii iubeai atât de mult și nu încetai a te ruga lor! Drum lin către o lume mai bună și plină de lumină, tată! Te iubim” – a scris fiica sa.


Distribuie