• Home
  • Meteo
  • Prognoza meteo: Ciclonul care face ravagii în Europa se îndreaptă spre România. Cum arată vremea până de Moş Nicolae

Prognoza meteo: Ciclonul care face ravagii în Europa se îndreaptă spre România. Cum arată vremea până de Moş Nicolae

Prognoza meteorologică pentru perioada 6 noiembrie – 4 decembrie a fost anunţată vineri de meteorologi.

Prognoza meteo: Ciclonul care a lovit Europa vine în România, vântul va sufla cu peste 110 kilometri la oră. În Marea Britanie, Insulele Anglo-Normande s-au numărat printre zonele cele mai afectate, BBC relatând că ferestrele au fost spulberate și un acoperiș a fost smuls de pe o casă din Jersey, obligând familiile să se mute în hotelurile din apropiere.

Jurnalista Sky News, Ashna Hurynag, a avut dificultăți de a se ține pe picioare în timp ce transmitea în direct din St. Helier, în Jersey, spunând că „nu a simțit niciodată o asemenea viteză a vântului”.

Furtuna Ciaran a lovit și nordul Europei cu vânturi puternice și ploi torențiale, ucigând o persoană în Franța și forțând închiderea aeroporturilor, traficului feroviar și a feriboturilor, precum și a școlilor.

Cu rafale maxime de aproximativ 200km/h, ciclonul CIARAN a măturat joi dimineață regiunea Bretania, în Franța, fiind așteptate pagube majore.

Vânturi extrem de puternice au lovit nordul Franței joi dimineață. După cum se poate vedea pe radarul meteo, uraganul a atins vârful în jurul orei 3 dimineața.

Rafalele maxime de peste 140 de kilometri pe oră au fost răspândite de-a lungul coastei franceze în Golful Biscaya și chiar peste 180 de kilometri pe oră pe insulele din larg, cum ar fi Ouessant.

Peste un milion de gospodării fără curent electric
Întreruperi de curent au avut loc în cele mai afectate regiuni, peste un milion de gospodării rămânând fără electricitate în cursul dimineții. Numeroși copaci au căzut. O biserică a fost avariată în orașul Argentan din Normandia.

Serviciile feroviare au fost în mare parte suspendate în regiunile Bretania, Normandia, Pays de Loire, Hauts de France și Centre Val de Loire. S-au impus chiar și restricții de circulație la nivel regional.

Prognoza meteo Săptămâna 6 – 13 noiembrie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice şi centrale, dar mai ales în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo Săptămâna 13 – 20 noiembrie
Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane şi în extremitatea de sud-est a ţării.

Prognoza meteo Săptămâna 20 – 27 noiembrie
Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în extremitatea de sud-est a teritoriului. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo Săptămâna 27 noiembrie – 4 decembrie
Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui uşor excedent în regiunile sudice şi sud-estice.


Distribuie