• Home
  • Culinar
  • Rețetă de prăjitură cu biscuiți și ciocolată

Rețetă de prăjitură cu biscuiți și ciocolată

Rețeta de prăjitură cu biscuiți și ciocolată este ușoară și cu adevărat delicioasă. Acest preparat va reuși să-ți încânte papilele gustative cu siguranță! Acest desert gustos nu necesită coacere, astfel că îți va fi foarte ușor să-l pregătești. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o rețetă gustoasă și sănătoasă!

Rețetă de prăjitură cu biscuiți și ciocolată

Ingrediente:

-2 pliculețe de budincă de vanilie

-3 cești de lapte

-1 tub de frișcă

-biscuiți simpli

-1/3 ceașcă de cacao

-1 ceașcă de zahăr

-1/4 ceașcă de lapte

-1/2 pachet de unt

-1 linguriță de esență de vanilie

Mod de preparare:

Budinca de vanilie se prepară cu lapte. Cât încă este caldă, luată de pe foc, aceasta se amestecă foarte bine cu frișca. Într-o tavă se pun biscuiți, după care se adaugă jumătate din cantitatea totală de budincă de vanilie. Se mai pune un strat de biscuiți și încă unul de budincăm iar ultimul va fi cel de biscuiți.

Pentru glazură se fierbe laptele cu zahăr și cacao. Se amestecă foarte bine, iar după ce a fiert se ridică de pe foc și se lasă aproximativ trei minute la răcit. Se pune untul și vanilia, apoi se amestecă până în momentul în care s-a topit foarte bine untul.

Crema se pune peste biscuiți, peste ultimul strat, iar prăjitura se bagă la frigider pentru câteva ore bune. Se scoate din frigider și se consumă ca atare. Poftă bună!


Distribuie